Tien Reds knokken zich naar zege!

Fotoverslag 14 september, 2020

Wat in Charleroi niet lukte, lukte op Staeyen wel: met z’n tienen de volle buit binnenhalen. STVV was voor de rust nochtans tot tweemaal toe op voorsprong gekomen. Gelukkig stelden eerst Juklerod en daarna Seck snel orde op zaken. In de tweede helft had Antwerp opnieuw overwicht, maar grote kansen bleven deze keer uit. De uitsluiting van Dylan Batubinsika, diep in de tweede helft, gaf de kanaries plots weer vleugels. The Great Old moest nog voluit knokken voor een punt, en hopen op die ene gouden kans. Die kwam er met een vrije trap net buiten de zestien. Man van de match Simen Juklerod verraste vriend en vijand met een listig balletje in de korte hoek. De verdiende voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. RAFC kon zijn eerste uitzege van het seizoen vieren.

Opnieuw volk in de tribunes op Staeyen. Een beperkt aantal slechts en helaas nog geen uitfans. Het anders zo sfeervolle, rood-witte uitvak lag er oorverdovend stil bij. Voor deze match verving coach Ivan Leko de geschorste Birger Verstraeten door Martin Hongla. Voor zijn landgenoot, Lamkel Ze, had Leko geen plaats in zijn selectie. Zijn plaats werd ingenomen door Nill De Pauw. Antwerp wilde op Staeyen de punten meegraaien, maar kreeg al na één minuut het deksel op de neus. Lee (STVV) rondde een snedige Truiense aanval koelbloedig af: 1-0. The Great Old bleek niet van slag. De bal ging goed rond, al ontbrak het in de zone van de waarheid vooralsnog aan efficiëntie. Na een kwartier was het wel raak. Refaelov met de steal, Haroun met de assist en Juklerod met de knappe afwerking: 1-1. Antwerp leek er twee minuten verder op en over te gaan, maar het schot van Lior was te zwak. Geen 1-2, even later wel… 2-1. Haroun verspeelde de bal net buiten eigen strafschopgebied, Lee (STVV) nam het geschenk in dank aan. Opnieuw knokten onze Reds zich knap terug in de match. Corner van Juklerod op het hoofd van Air Seck die keeper Steppe (STVV) met een staalharde kopbal kansloos liet: 2-2.

Minder intensiteit en spektakel in de tweede helft. The Great Old leek, ondanks veldoverwicht, niet meer aan kansen te geraken. Miyoshi, ingebracht voor Refaelov, moest voor meer dreiging proberen te zorgen. Amper vijf minuten later een eerste domper voor Rood-Wit wanneer Ritchie De Laet, weer aan een sterke match bezig, trekkebenend het veld moest verlaten. En toen daarna ook Batubinsika moest gaan douchen, na een tweede gele kaart, leek de match te gaan kantelen in het voordeel van STVV. Tussendoor was er nog wel een goed schot van Miyoshi, knap gepareerd door de Truiense doelman. Antwerp plooide terug en ving de Truienaars al bij al goed op. In het slot van de match rook onze Japanner opnieuw zijn kans. De vinnige actie van Miyoshi werd net voor de rechthoek afgebroken. Foutief, zo oordeelde de scheids. Gerkens legde de bal klaar, maar het was Juklerod die in de kortste hoek binnenschoot: 2-3! Twee doelpunten en een assist: over de titel Man van de match bestond nu helemaal geen twijfel meer. En daar was coach Ivan Leko het roerend mee eens na de wedstrijd: “Juklerod speelde vandaag fantastisch en dat als een verdediger. Maar ik ben vooral blij dat we hier als team goed reageren op de tegendoelpunten en zo nog de zege pakken. Ik heb veel progressie gezien en deze lijn moeten we nu doortrekken. Ik ben er zeker van dat we dat zullen doen.”

Op zondag 20 september ’20 om 20u45 speelt RAFC thuis tegen KAS Eupen. Voor het eerst dit seizoen zullen 4000 fans onze Reds kunnen aanmoedigen op de Bosuil.