RAFC moet twee keer onderspit delven tegen AEK FC

Nieuws 8 juli, 2023

Tweede oefenwedstrijd voor onze Reds tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen: een confrontatie van twee keer één uur tegen AEK uit Athene. Ook de Grieken pakten afgelopen seizoen trouwens de dubbel in hun land.

Hoewel de thermometer 34 graden aangaf, ging het er van bij het begin stevig aan toe. Pittige duels, vlotte balcirculatie; de spelers leken weinig last te hebben van de hitte. Het veldoverwicht was voor Antwerp, maar doelkansen waren schaars. Onze Zweedse aanwinst Jacob Ondrejka leek op weg naar een doelpunt maar werd in extremis foutief afgestopt. Weg kans. Vlak na de rust een kans voor Gyrano Kerk, maar hij schoot voorlangs. Even later dwong Ondrejka vanuit een schuine hoek de Griekse doelman tot een save. Het duurde driekwart wedstrijd vóór Jean Butez de handen uit de mouwen moest steken. Hij pareerde een schot van de Zwitser Steven Zuber. Gyrano Kerk probeerde nóg eens om de score te openen, maar zijn schot strandde op de doelman. Aan de overkant was het wél raak. De Nederlander Tom Van Weert rondde 4 minuten voor affluiten een vlotte aanval van AEK succesvol af. 0-1 was meteen de eindstand van de eerste partij.

Op Sam Vines na, 21 verse spelers in de tweede wedstrijd. Meteen maakten we ook het debuut van Senne Lammens in doel mee. Na minder dan één minuut mocht hij zich al omdraaien. Zini verschalkte onze doelman met een subtiele lob. Aan de overkant een knappe voorzet van Vines, de kopbal van Amal ging voorlangs. Af en toe stak AEK de neus aan het venster en bij de derde poging was het raak: Kosidis met de 0-2. Na de rust kregen de Grieken nog een strafschop omwille van hands, maar Machairis trapte de elfmeter over de kooi van Lammens. Onze jonge Reds toonden veel inzet en goede wil, maar scoren lukte niet.

Maandag vertrekt de A-kern voor een week naar Oostenrijk. Daar sluiten Michel-Ange Balikwisha en Jurgen Ekkelenkamp aan bij de ploeg.