RAFC speelt in zijn eerste oefenwedstrijd 1-1 gelijk tegen Lierse

Nieuws 1 juli, 2023

Na vijf intensieve trainingsdagen hebben de Reds hun eerste voorbereidingswedstrijd op het nieuwe seizoen afgewerkt. Coach Mark van Bommel liet 23 spelers minuten maken. Tegenstander was Lierse uit de Challenger Pro League.

In de eerste helft had RAFC voortdurend balbezit, maar de bezoekers stonden goed georganiseerd. Daardoor bleef het aantal kansen beperkt. Halfweg de eerste helft kopte Arbnor Muja voorlangs, na een gemeten voorzet van Jelle Bataille. Tien minuten voor de rust vuurde Vincent Janssen een pegel op doel af, doelman Teunckens – een oude bekende op de Bosuil – kon het schot nog net over de dwarslat duwen. Aan de overkant werd Jean Butez nooit echt op de proef gesteld, al dook Lierse wel een aantal keer in het Antwerpse strafschopgebied op. Ruststand: 0-0.

Na de pauze 11 andere Reds tussen de lijnen, voornamelijk jonge gasten onder aanvoering van onze ervaren doelman Ortwin De Wolf. Nog geen drie minuten na het begin van de tweede helft al meteen een reuzekans voor Victor Udoh. Onze vinnige Nigeriaanse aanvaller liep alleen op de doelman af, maar geraakte er helaas niet voorbij. Na 20 minuten zette Glodi Mbuyi-Mbayo zich sterk door. Een verdediger van Lierse kon hem alleen foutief afstoppen in de zestienmeter. Strafschop! Kersverse aanwinst George Ilenikhena trapte zijn eerste voor de landskampioen feilloos binnen, 1-0. 8 minuten later kreeg ook Lierse een strafschop en ook die ging tegen de netten, 1-1. Onze jonge Reds legden aardige combinaties op de mat en speelden vrank en vrij, maar scoren lukte niet meer. Glodi kwam nog het dichtst bij de winning goal toen hij alleen op de keeper afging, maar hij kon niet in doel besluiten. Zo eindigde de eerste oefenwedstrijd van RAFC dus op een 1-1 gelijkspel.

Volgende week komt AEK Athene uit Griekenland naar de Bosuil voor de tweede oefenwedstrijd, net als vandaag achter gesloten deuren.