Matchverslag: Antwerp botst op efficiënt KRC Genk

24 oktober, 2022

De Bosuil zat afgeladen vol voor de topper tegen leider KRC Genk. Een schitterende tifo van Antwerp Dynamite op Tribune 4 zorgde voor het eerste kippenvelmoment van de middag en inspireerde de Reds om ervan bij de start meteen in te vliegen. De bezoekers sloegen echter ongenadig hard toe. Na een halfuur stond het al 0-2. Antwerp toonde zijn mentale veerkracht via Janssen die vlak voor rust de aansluitingstreffer tegen de netten joeg. In de tweede helft leek het slechts een kwestie van tijd voor The Great Old zou gelijkmaken. De Reds hielden de bezoekers in een wurggreep, maar opnieuw viel het doelpunt aan de overkant. Antwerp probeerde nog te reageren, maar legde zich uiteindelijk moegestreden neer bij de eerste thuisnederlaag van het seizoen.

Geen wijzigingen in het basiselftal van RAFC. Coach Van Bommel behield het volste vertrouwen in de elf namen die eerder op de week vlot de maat namen van KV Oostende.

RAFC XI
Butez - De Laet - Alderweireld - Pacho (61' Almeida) - Vines - Yusuf - Gerkens - Ekkelenkamp (76' Muja) - Balikwisha (76' Scott) - Stengs (86' Bataille) - Janssen (76' Frey)

Janssen met de treffer van de hoop

Een bruisende Bosuil zag hoe Antwerp vanaf het wedstrijdbegin ten aanval trok, maar Genk-doelman Vandevoordt verontrusten leek voorlopig nog niet te lukken. Bij de eerste de beste tegenprik van KRC Genk was het wel raak. Even leek er nog sprake van buitenspel, maar na een VAR-moment werd de Genkse treffer toch gevalideerd: 0-1. Antwerp reageerde onmiddellijk via Balikwisha, maar zijn schot belandde in het zijnet. Op het halfuur zag Janssen hoe zijn schot rakelings langs de kruising zoefde. De bezoekers toonden zich echter dodelijk efficiënt want twee minuten later liep Genk na een corner en doelpunt van Onuachu plots verder uit: 0-2. Een serieuze tegenvaller, maar Antwerp liet zich niet uit het lood slaan. Janssen deed vlak voor rust de hoop weer oplaaien in de Antwerpse harten: 1-2. Alles leek opnieuw mogelijk.

Reds morsen met de kansen

The Great Old kwam vastberaden uit de kleedkamer. De bal ging goed rond en er zat diepgang in het aanvalsspel van de Reds. Janssen was al enkele keren komen dreigen, maar de eerste reuzenkans in de tweede helft was voor zijn landgenoot Ekkelenkamp. De infiltratie van de Nederlander was uitstekend, de afwerking iets minder. Antwerp bleef de duels winnen en bestookte met de regelmaat van de klok het vijandig doelgebied. Een schitterende omhaal van Gerkens werd met een even mooie reflex door de Genkse doelman onschadelijk gemaakt. Met nog een dikke tien minuten te gaan, voerde Van Bommel drie wissels door. Verse krachten Frey, Scott en Muja werden in de strijd gegooid om alsnog een puntje uit de brand te slepen. Maar het laatste woord was toch weer voor de bezoekers. Bij de eerste Genkse kans na rust kopte Onuachu zijn tweede van de middag binnen: 1-3, meteen ook de eindstand.

Coach Van Bommel vond dat zijn ploeg meer verdiende: “Ik heb genoten van de sfeer, voor en tijdens de wedstrijd. Ik vond ook dat mijn spelers een goede prestatie hebben neergezet. Alleen vergeten we onszelf te belonen. De tegenstander was veel efficiënter. Dat heeft vandaag het verschil gemaakt.”

Zondag 30 oktober 2022 neemt RAFC het op tegen Charleroi. De wedstrijd in het Stade du Pays begint om 21u. De eerstvolgende en laatste thuiswedstrijd (in de Jupiler Pro League) van 2022 vindt plaats op zondag 6 november om 18u30 tegen RSC Anderlecht. De losse ticketverkoop voor deze wedstrijd gaat nu woensdag 26 oktober om 13u00 van start via tickets.rafc.be.