Wedstrijdverslag: Reds leggen KVO over de knie

21 oktober, 2022

Coach Van Bommel sprak voor de wedstrijd profetische woorden: “De kracht van dit elftal is dat ze onverstoorbaar verder gaan.” Het leek alsof de Reds erop gebrand waren het gelijk van hun coach te bewijzen want al na drie minuten was de nederlaag van afgelopen weekend in Luik vergeten. Met een schitterende streep in de kruising zette Ritchie De Laet de Bosuil in vuur en vlam. Antwerp hield vanaf dan de touwtjes stevig in handen, KV Oostende kreeg in de eerste helft geen kans bij elkaar gevoetbald. Na de pauze verhoogde Rood-Wit de druk. Ekkelenkamp en de ingevallen Frey diepten de score verder uit. Met deze klinkende overwinning heeft The Great Old zijn straffe thuisreputatie nog eens extra in de verf gezet. De zege tegen KV Oostende was al de zevende opeenvolgende thuisoverwinning van het seizoen. Voor Butez was het zijn zevende clean sheet.

In vergelijking met de match op Standard Luik wijzigde Mark Van Bommel zijn elftal op drie plaatsen. Bataille, Muja en Frey begonnen op de bank. In hun plaats begonnen De Laet, Stengs en Balikwisha aan de match.

RAFC XI
Butez - De Laet (70' Bataille) - Alderweireld - Pacho (61' Almeida)- Vines - Yusuf - Gerkens (84' Vermeeren) - Ekkelenkamp - Balikwisha (61' Balikwisha) - Stengs - Janssen (70' Frey)

🟨 Alderweireld (88')

⚽ 1-0: De Laet (3')
⚽ 2-0: Ekkelenkamp (52')
⚽ 3-0: Frey (79')

Ritchie knalt Reds magistraal op voorsprong

Door fileproblemen werd de match met een kwartier vertraging op gang getrapt. Wel meteen op de afspraak: Ritchie De Laet. Met een knap schot bedankte hij de coach voor zijn basisplaats: 1-0. The Great Old voetbalde vanaf dan in een comfortabele zetel. KVO raakte niet tot in de buurt van Butez en Antwerp kon zijn momenten kiezen om nog eens gevaarlijk te zijn. Een tweede Antwerpse doelpunt, opnieuw van De Laet, werd afgekeurd wegens buitenspel en niet veel later trapte een bedrijvige Janssen, na aangeven van Stengs, naast. Vlak voor de rust kreeg Alderweireld de lopende Stengs in het vizier, maar de Nederlandser miste zijn controle. Eerder hadden ook doelpogingen van Janssen en Balikwisha niet geleid tot een comfortabele voorsprong bij de rust.

Reds geven zege nog wat extra glans

The Great Old speelde na de pauze richting spionkop en dat inspireerde de Reds om er meteen weer in te vliegen. Na een mooie kans voor Balikwisha gingen de decibels op de tribunes nog meer de hoogte in. Tumult op het veld wanneer KVO vanuit het niets op gelijke hoogte leek te komen. De gelijkmaker werd echter in extremis afgekeurd door ref Put na een voorafgaande fout op Janssen. Antwerp besefte dat het een versnelling hoger moest schakelen in de jacht op het geruststellende tweede doelpunt. Nog geen vijf minuten later kon de Bosuil opnieuw juichen. Janssen bracht vanaf de achterlijn de bal in twee tijden voor doel, waar Ekkelenkamp er als de kippen bij was om de 2-0 op het bord te zetten. Zijn allereerste doelpunt voor RAFC. Het regende plots nog meer kansen voor The Great Old. Yusuf, Balikwisha, de ingevallen Muja en Stengs zagen hun pogingen helaas geweerd. Twintig minuten voor tijd bracht Van Bommel Frey in en die bewees dat zijn breekijzer nog steeds van uitstekende kwaliteit is. De Zwitser zette zich knap door en schoof de bal in de verste hoek: 3-0 en match gespeeld.

Doelpuntenmaker De Laet vond het een geslaagde repetitie met het oog op de topper van zondag tegen de Genkse leider en blikte ook even terug op zijn doelpunt: “Die bal kwam perfect voor mijn voet. Zo’n kans kon ik niet laten liggen. Gelukkig ging hij er lekker in. Daarna hebben we volledig de controle gehad. Deze prestatie nemen we mee naar de topper tegen KRC Genk.”

Volgende wedstrijd: RAFC – KRC Genk. Aftrap zondag 22 oktober 2022 om 13u30.