Antwerp geeft voorsprong uit handen Achter de Kazerne

26 juli, 2021

De eerste opdracht van het seizoen 21-22, uit tegen KV Mechelen, was meteen een lastige voor een fel vernieuwd én verjongd Antwerp. Rood-Wit startte gedisciplineerd en kwam in de eerste helft 0-1 voor via de debuterende Frey. Met veel inzet werd de krappe voorsprong vastgehouden tot aan de rust. Na de pauze liep een efficiënt Antwerp nog uit tot 0-2. Een sterk en onverstoorbaar Malinois bleef echter in zijn kansen geloven en sprong in een mum van tijd weer op en over RAFC. Eindstand: 3-2.

Coach Brian Priske kon voor zijn debuut in de Jupiler Pro League rekenen op enkele aanwinsten, waaronder aanvaller Michael Frey. De 18-jarige Soussi nam de plaats in van de gekwetste Michel-Ange Balikwisha. Een andere youngster, Robbe Quirynen, startte eveneens in de basiself. Hij keerde na een huurperiode terug naar het vertrouwde Bosuilnest, net zoals Manuel Benson en Louis Verstraete. Ook zij verschenen aan de aftrap.

Reds gaan rusten met 0-1 voorsprong

De eerste kans van de wedstrijd was voor Manuel Benson. Zijn gevaarlijke actie in de grote rechthoek mondde uit in een schot, goed gepareerd in de korte hoek door keeper Coucke (KV). Uit de daaropvolgende corner kopte Ritchie De Laet net naast. RAFC toonde zich in het openingskwartier erg gretig en dat leverde na een dik kwartier dan toch de 0-1 op via een fel opzittende Frey. Eerste competitiematch, eerste doelpunt voor de Zwitser. KV Mechelen nam vervolgens de wedstrijd over en ging verbeten op zoek naar de gelijkmaker. Mrabti en Druijf waren er dichtbij voor KV, maar telkens lag Butez uitstekend in de weg.

KV Mechelen pakt toch de drie punten

Na de pauze greep Malinois Antwerp onmiddellijk weer bij de keel. Een vrije trap van Van Lerberghe (KV) werd door een sterk keepende Butez tegen de deklat geduwd. Dreigende wolken pakten samen boven het stadion, en ook de gelijkmaker hing nu echt wel in de lucht. Even liet Manuel Benson de zon dan toch weer schijnen door knap de bal met zijn linker in de verste hoek te krullen: 0-2. De Mechelaars weigerden echter de handdoek te gooien en bleven onverstoorbaar richting Antwerps doel trekken. Een ongelukkige owngoal van Ritchie De Laet deed het Mechels geloof nog wat toenemen. Coach Priske zag de bui al hangen en bracht nieuwkomer Jelle Bataille in. Maar toen KV Mechelen op amper twee minuten tijd op en over RAFC sprong was het definitief over en uit voor The Great Old. Yassine Ben Hamed, Boya en De Sart vielen nog in, maar ook zij konden de nederlaag niet meer afwenden. Na de wedstrijd reageerde De Laet ontgoocheld: “We hebben meer dan een uur onder druk gestaan. Toch komen we op 0-2 en dan is het heel zuur dat we het nog weggeven. We misten te veel sleutelspelers en ook wat extra ervaring volgens mij.” Coach Priske zag goeie dingen en wil niet te pessimistisch zijn: “Natuurlijk hadden we die 0-2 beter moeten verdedigen, maar KV Mechelen was offensief zeer sterk. We moeten nu vooruit kijken, verder werken op het trainingsveld en volgende match beter doen dan vandaag.”

RAFC ontvangt op zondag 1 augustus KV Kortrijk op de Bosuil. De eerste thuismatch van het nieuwe seizoen begint om 21u.