Antwerp krijgt tweede kans in Genk

Nieuws 30 mei, 2023

Tot tien minuten voor affluiten leek The Great Old in een kolkende Bosuil op weg naar zijn vijfde landstitel. Janssen had in de eerste helft de Reds op 1-0 gezet en na de uitsluiting van Lynen moest Union met zijn tienen verder. De Brusselaars hingen in de touwen, maar hadden aan één kans in de 80e minuut genoeg om de gelijkmaker op het bord te zetten: een afgeweken bal die tergend traag voorbij een kansloze Butez in doel rolde. Antwerp zette nog alles op alles om de zege binnen te halen. Avila zag zijn ultieme poging richting kruising nog gekeerd door keeper Moris. The Great Old blijft wel op kop in de Champions’ Play-offs en heeft nog steeds alles in eigen handen. Om de titel binnen te halen zullen de Reds dan wel moeten winnen op het veld van Racing Genk.

Geen verrassingen in de basisopstelling van Van Bommel. Ritchie De Laet raakte niet fit en haalde de selectie niet.

RAFC XI
Butez - Bataille - Alderweireld - Pacho - Avila - Vermeeren - Stengs - Ekkelenkamp (79' Scott) - Muja (79' Kerk) - Balikwisha - Janssen (63' Keita)

Janssen doet Bosuil dromen

Hoogspanning op de Bosuil. Het rode legioen tekende een uur voor de aftrap al massaal present om de rush richting kampioenschap en historische dubbel in te zetten. In een vurige heksenketel gingen de Reds alvast verschroeiend van start. Eerste minuut en al direct een eerste huizenhoge kans voor Antwerp. Ekkelenkamp kon de voorzet van Muja net niet voorbij keeper Moris in doel tikken. Beide ploegen hielden het tempo hoog en het openingskwartier vloog voorbij. Lynen (Union) ging zijn kans, maar werd van de bal gezet waarna Antwerp een razendsnelle counter kon opzetten. Via Ekkelenkamp en Stengs belandde de bal bij Janssen, die het leer haarscherp voorbij de bezoekende keeper in doel mikte: 1-0. De Bosuil ontplofte. Ideaal scenario voor The Great Old, dat de match controleerde en vlak voor rust bijna de score kon verdubbelen. Stengs mikte de wenkende kans hoog over. Jammer!

Reds kunnen niet verhinderen dat een tienkoppig Union gelijk maakt

Antwerp bleef ook na de rust de wedstrijd controleren en had Union stevig in zijn greep. En iets voor het uur zag het er zelfs nog mooier uit voor de Reds. Na een drieste tackle op Ekkelenkamp mocht Lynen met rood de kleedkamer gaan opzoeken. Union moest nu met zijn tienen verder. The Great Old koos ervoor om geduldig te blijven spelen en de voorsprong te consolideren. Een schot van Vertessen toonde dat Union zich niet zomaar gewonnen zou geven. In de 78e minuut kon Antwerp nog eens uitbreken, Balikwisha kreeg het leer echter niet voorbij keeper Moris. Tien minuten voor tijd gebeurde dan het ondenkbare. Union kwam door een afgeweken bal op gelijke hoogte: 1-1. In het slot kregen Kerk en Avila nog de kans op eeuwige roem, maar hun afwerking liet te wensen over. De beslissing in de titelstrijd zal pas op de slotspeeldag vallen. Bij winst van RAFC in Genk mag de champagne alsnog knallen.

Kapitein Alderweireld blijft hoopvol: “We staan nog altijd bovenaan. Nu moeten we de koppen bij mekaar steken en ons opladen voor volgende week. Ik geloof er nog 100% in.”

Zondag 4 juni, 18u30: KRC Genk - RAFC