Antwerp nestelt zich in top 4 dankzij zege tegen KAA Gent

18 januari, 2021

The Great Old behaalde op het veld van KAA Gent een belangrijke zege in de strijd om Play Off 1. In een kansarme eerste helft hadden de Buffalo’s het meeste balbezit, maar keeper Beiranvand aan het werk zetten, lukte amper. De defensieve organisatie van de Reds stond dan ook als een huis. Offensief liep het minder gesmeerd bij Rood-Wit. Nul-nul was bijgevolg de logische ruststand. Na de pauze kwam er meer schwung in de wedstrijd. Gent miste een strafschop, het sein voor Antwerp om ook ten aanval te trekken. Een kwartier voor tijd lukte Hongla, na een heerlijke assist van Haroun, de winnende treffer. Een fijne entree voor coach Vercauteren die RAFC, dankzij deze driepunter, weer de top 4 binnenloodst.

Na de nederlaag tegen KV Mechelen voerde Frank Vercauteren een viertal wijzigingen door. Buta (geschorst), Batubinsika, De Sart en Miyoshi verdwenen uit de basiself. Mbokani stond opnieuw op zijn vertrouwde positie in de spits. Gélin, Hongla en De Pauw kregen hun kans. Voor De Pauw was het zijn eerste basisplaats sinds 20 september. Vooraleer de match begon, werd onze Gouden Schoen, Lior Refaelov, door de Buffalo’s nog even in de bloemetjes gezet. Gouden Lior aanvaardde het sportieve gebaar met een stralende glimlach.

Stevig Rood-Wit blok

Rood-Wit liet van bij het begin van de match de bal aan KAA Gent en ving de Buffalo’s op in een laag blok. De Gentenaars hadden moeite met de strakke, defensieve organisatie van The Great Old. Om de Antwerpse verdediging pijn te doen, lag het tempo ook niet hoog genoeg. Na een kwartier kon RAFC voor het eerst tegenprikken, maar het schot van Refaelov werd vroegtijdig afgeblokt. Keeper Beiranvand moest halverwege de eerste helft slechts één schot plukken van Bukari (KAA Gent). Zijn collega aan de overkant had zelfs nog minder werk. Antwerp speelde voorlopig te slordig om echt gevaarlijk te kunnen zijn in de omschakeling.

Gent mist strafschop, Antwerp scoort wel

De tweede helft was nog jong, maar deze keer moest Beiranvand wel al vol aan de bak. Na een duik in de voeten van een oprukkende Jaremtsjoek ging de bal op de stip. Kums (KAA Gent) stuurde Beiranvand naar de verkeerde kant, maar gelukkig voor Rood-Wit strandde de bal op de paal. Antwerp begon zich wat nadrukkelijker te tonen in de wedstrijd en voetbalde ook enkele kansen bij mekaar. Eerst kon een vrijstaande -en weer beresterk spelende- De Laet niet genoeg precisie leggen in zijn kopbal, wat later kopte ook Mbokani te onbesuisd naast. Uitstel van executie, want met nog vijftien minuten op de klok bediende Haroun met een briljante assist Hongla, die het leer voorbij een grabbelende Bolat (KAA Gent) prikte: 0-1! Gent zette nog alles op alles, maar keeper Beiranvand hield in stijl zijn netten schoon. De belangrijke driepunter was een feit. The Great Old deelt met deze zege KAA Gent een stevige tik uit in de strijd om de top 4 en wipt over OHL naar de 3e plek in de JPL. Gouden Schoen Refaelov genoot na: “Dit zijn inderdaad gouden punten, maar de weg is nog lang. Defensief was het goed vandaag. Nu kunnen we verder werken aan onze offensieve spelpatronen.”

RAFC speelt op woensdag 20 januari ’21 zijn volgende wedstrijd, thuis tegen Cercle Brugge. De match begint om 21u.