Antwerp pakt 9 op 9 en staat alleen aan de leiding

8 augustus, 2022

Duizenden fans zongen rond 22u45 hun kelen schor. De Bosuil vierde feest. The Great Old had net co-leider OHL over de knie gelegd, en komt alleen op kop in de Jupiler Pro league. Nochtans had OHL het Antwerp knap lastig gemaakt. De Leuvenaars begonnen fel en met veel lef aan de partij en kwamen na enkele kansen 0-1 voor. Maar Antwerp reageerde nog feller. Op enkele minuten tijd erop en erover: 2-1 bij de rust. In de tweede helft duwden de Reds door. Leuven kwam nog op gelijke hoogte, maar moest afhaken wanneer de Antwerpse turbo werd aangezet. Een ontketende Balikwisha zorgde met twee doelpunten voor de 4-2 eindstand. Vooral nummer vier was een pareltje. Een schitterend orgelpunt van een heerlijk Bosuilavondje!

Veel tijd om na te genieten van de gewonnen Europese uitwedstrijd in Noorwegen tegen Lillestrom was er niet. Vier dagen later moest The Great Old alweer vol aan de bak. Voor de topper tegen OHL, samen met RAFC de enige nog ongeslagen ploeg in de JPL, kon coach Marc Van Bommel in de defensie opnieuw beroep doen op Toby Alderweireld.

Reds zetten scheve situatie helemaal recht

De Bosuil was helemaal volgelopen, klaar om de troepen van Leuvencoach Brys een warme ontvangst te geven en RAFC naar de zege te stuwen. Het wedstrijdbegin was echter volledig Leuvens getint. In de derde minuut schoof Tamari (OHL) een reuzekans naast het Antwerpdoel. Diezelfde Tamari was opnieuw gevaarlijk in de aanvangsfase, maar Pacho en de deklat brachten redding. Iets voor het halfuur was het dan toch raak voor OHL via Nsingi: 0-1. Het sein voor onze Reds om in gang te schieten. Nog voor de rust was de scheve situatie helemaal rechtgezet. Eerst Nainggolan met de gelijkmaker, een copy-paste doelpunt van zijn treffer in Noorwegen, daarna Frey met een echte spitsengoal: 2-1! Antwerp rook bloed maar de pegel van Radja zeilde over het Leuvense doel.

Antwerp zet turbo aan en vliegt naar de zege

Bij het begin van de tweede helft ging The Great Old door op zijn elan. Antwerp had balbezit, was dreigend en hield OHL ver van het eigen doel. Toch kwamen de bezoekers op gelijke hoogte. Patris (OHL) kopte een hoekschop van dichtbij hard voorbij een kansloze Butez. Antwerp moest even bekomen, maar plooide niet. OHL zou nog één keer gevaarlijk zijn: na vermeend handspel in de zestien van Leuven zetten de Leuvenaars een snelle tegenaanval op maar Butez liet zich niet meer verschalken. Vanaf dan was het al Rood-Wit wat de klok sloeg. De Antwerpse turbo maakte overuren. Met nog twintig minuten op de klok rondde Balikwisha een heerlijke Antwerpse aanval af: 3-2. Michel Ange ontbond zijn duivels en bleef de Leuvense defensie geselen. Eerst belandde zijn krul nog tegen de paal. Even later bezegelde hij met een heerlijke knal, na een al even heerlijke dribbel, definitief het lot van de bezoekers: 4-2! Een meer dan verdiende applausvervanging was zijn deel. Het was echter ook de sterke collectieve teamprestatie die de Bosuil met volle teugen deed genieten. Na drie speeldagen staat The Great Old alleen op kop in de Jupiler Pro League.

Balikwisha glimlacht kamerbreed: “Ja, ik ben erg gelukkig. Ik kreeg meer en meer vertrouwen en ben het blijven proberen. De hele ploeg werkt keihard. Op deze weg moeten we verder gaan.”

Ook coach Van Bommel stond na te genieten: “Ondanks de zware opeenvolging van wedstrijden worden mijn jongens alleen maar beter. Als het team beter presteert, wordt je daar als individuele speler ook sterker van. De fans stonden vol achter ons. Het was een mooie avond.”

Donderdag 11 augustus ’22 speelt RAFC om 19u30 de Europese terugwedstrijd thuis tegen Lillestrom. In de JPL trekken de Reds zondag 14 augustus ’22 naar de Oostkantons. De match tegen KAS Eupen begint om 16u.

RAFC XI
Butez - De Laet - Nainggolan (88' Verstraete) - Yusuf - Balikwisha (88' Fischer) - Gerkens - Miyoshi (74' Valencia) - Vines - Alderweireld - Pacho - Frey (74' Janssen)

OH Leuven
Cojocaru - Malinov (59' Mendyl) - Thorsteinsson (59' Dom) - Holzhauser (89' Da Costa) - Tamari - Ouedraogo (89' Ngawa) - De Norre - Patris - Pletinckx - Maertens - Nisingi (69' Kukharevych)

Bookings:
🟨 Nainggolan (23')
🟨 Malinov (29')
🟨 Yusuf (90')
🟨 Van Bommel