Antwerp schuift onderuit tegen KVO

24 januari, 2021

KV Oostende is aan een sterk seizoen bezig. Vorige week nam het team bijna leider Club Brugge te grazen en ook op de Bosuil kwam KVO sterk voor de dag. De eerste helft hielden beide ploegen mekaar in evenwicht. Antwerp was vroeg op voorsprong gekomen, maar nog voor de rust klom Oostende langszij. Juklerod miste vlak na de pauze een uitstekende kans om de Reds weer op voorsprong te schieten. Daarna trok KVO het laken definitief naar zich toe. De Kustploeg domineerde het laatste half uur van de partij en diende Antwerp vijf minuten voor tijd de genadeslag toe.

Coach Vercauteren kon nog geen beroep doen op spits Mbokani. Ook Faris Haroun geraakte niet speelklaar. Gélin en Miyoshi zitten na hun positieve coronatest nog in quarantaine. Gelukkig ook positief nieuws: Hongla en Refaelov waren opnieuw beschikbaar.

Reds en KV Oostende houden mekaar in evenwicht

Vlak voor de wedstrijd was het hevig beginnen sneeuwen boven de Bosuil, maar onze greenkeepers kregen het veld tijdig speelklaar. Beide elftallen moest zich even aanpassen aan de glibberige grasmat, toch was het Antwerp dat al snel ten aanval trok. Lamkel Zé kon enkel foutief afgestopt worden aan de rand van de zestien. De daaropvolgende vrije trap van specialist Refaelov werd door keeper Castro (KVO) gepareerd. Op het kwartier was het wel raak voor The Great Old. Buta zette voor, Gerkens kwam goed ingelopen en tikte de 1-0 tegen de netten. Een verdiende voorsprong op dat moment. Oostende trachtte te reageren, maar Antwerp ving de tegenprikken voorlopig zonder al te veel problemen op. Tien minuten voor de rust had The Great Old echter geen antwoord op een snedige aanval van Oostende: 1-1 via Sakala (KVO). RAFC was niet van slag en combineerde zich vlot richting vijandig doel. Bijna was daar Lamkel Zé, maar keeper Castro (KVO) stond goed opgesteld. Ook Oostende wilde met een voorsprong de kleedkamer induiken. Het schot van Sakala (KVO) miste gelukkig precisie.

KVO mept Reds KO

Frank Vercauteren bracht Juklerod in de ploeg, Lukaku mocht gaan douchen. Bijna een gouden wissel, want enkele minuten later al stoomde Simen gevaarlijk door tot in de grote rechthoek. Zijn schot ging helaas nipt voorlangs. De Rood-Witte fans voor de buis keken uit naar een spetterend vervolg van de match, maar helaas… Het schot van Juklerod zou meteen het laatste grote wapenfeit zijn van The Great Old in die tweede helft. KV Oostende nam de wedstrijd immers resoluut in handen, met snedig en vlot combinatiespel. Antwerp had plots alle moeite van de wereld om de vele gaten dicht te lopen en kon het tempo van de Kustjongens niet meer volgen. Keeper Beiranvand stond gelukkig pal en even zag het er naar uit dat Rood-Wit toch een punt uit de brand zou kunnen slepen. Vijf minuten voor tijd gebeurde echter het onvermijdelijke. De ingevallen Kvasina (KVO) stond tussen drie Rood-Witte verdedigers, maar kon de bal toch krachtig binnenkoppen. De eerste thuisnederlaag van 2021 was een feit. Coach Vercauteren zocht een verklaring voor het verval in de tweede helft: “We vergaten te doen wat we moesten doen. Er waren te veel discussies onderling en met de ref waardoor we onze organisatie helemaal vergaten. Oostende had de energie en de drive die wij het laatste half uur misten.”

Veel tijd om te treuren is er niet. The Great Old trekt reeds dinsdag 26/01/21 naar de Kehrweg om er KAS Eupen partij te geven. De match begin om 18u45.