Antwerp wint vlot van KVO na sterke tweede helft

29 november, 2021

Het was een koude zondagavond op de Bosuil, maar wat The Great Old in de tweede helft op de mat liet zien, was hartverwarmend. Voor de pauze verliep de wedstrijd moeizaam. Beide ploegen worstelden vooral met zichzelf en kwamen amper tot kansen. Antwerp kwam echter na rust verschroeiend uit de kleedkamer. Het tempo én de decibelmeter op de Bosuil gingen de hoogte in, de tegenstander werd opgejaagd en vastgezet. Op aangeven van Samatta tikte Fischer het openingsdoelpunt binnen. Een kwartier later kopte Frey zijn 15e doelpunt van het seizoen tegen de netten. De ingevallen Benson zette de 3-0 eindcijfers op het bord. Dankzij deze ruime zege staan de Reds weer wat steviger op een gedeelde tweede plaats en kijken ze met vertrouwen de derby van komende zondag tegemoet.

Na de sterke prestatie in Frankfurt wisselde Brian Priske zijn team slechts op één plaats. Seck kwam in de plaats van Dessoleil.

Great Old geeft vermoeide indruk voor de rust

Met een zware wedstrijd tegen Frankfurt in de benen moest Antwerp alweer vol aan de bak tegen KV Oostende. Niet evident, en Rood-Wit zag dan ook nog eens na 5 minuten Radja Nainggolan geblesseerd uitvallen. Voor een eerste moment van opwinding was het wachten tot de 12e minuut. De jarige Ritchie De Laet lanceerde Samatta, die zijn schot uiteindelijk nog zag afgeblokt worden door een Oostendse verdediger. Op het half uur gingen de Kustboys voor het eerst hun kans met een afstandschot van Gueye. De bal strandde in de armen van Butez. Voor de pauze probeerden Frey en Fischer zich door te zetten in de zone van de waarheid, maar tot loepzuivere schietkansen kwam het niet. Het was hopen op beterschap in de tweede helft.

Antwerp komt frisser uit de kleedkamer en domineert tweede helft

The Great Old kwam erg goed uit de kleedkamer. Richting de eigen Kop lukte het de Reds om een paar versnellingen hoger te schakelen. Gedragen door de fans bestormden ze het Oostendse doel én met succes. Fischer en Frey zorgden bijna voor de eerste extase. Niet veel later zou de Bosuil toch een eerste keer ontploffen. Verstraete met de lange bal op Samatta, Ally met de assist op Fischer, en die tikte de bal over de lijn: 1-0! Een kwartier later probeerde Birger het van op afstand. Keeper Hubert bracht met veel moeite redding. Op de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Fischer schilderde de bal op het hoofd van Frey en de Zwitser kopte zijn 15e doelpunt van het seizoen binnen: 2-0. De Antwerpse honger was echter nog niet gestild. De ingevallen Benson strafte een defensieve fout genadeloos af: 3-0! Een belangrijke driepunter en een deugddoende zege.

De Laet: “Na de slechte match op STVV en de ontgoocheling in Frankfurt wilden we nu absoluut winnen. Ik ben enorm blij dat het gelukt is. Dat is de verdienste van heel de ploeg. In het begin waren we nog wat vermoeid, maar we hebben ons goed herpakt. Het vertrouwen is er en dan zijn we tot veel in staat. We zijn klaar voor de derby.”

Zondag 5 december 2021 trekt RAFC naar het Kiel. De derby tegen K Beerschot VA start om 13u30.