Communitywerking #AntwerpFirst ontvangt 3 sterren-label van Pro League

Nieuws 15 juli, 2024

The Great Old ontving voor de communitywerking #AntwerpFirst 3 sterren in het kader van het Football and Social Responsibility-label van de Pro League. Een jury van onafhankelijke experten kende dit label toe op basis van het strategisch beleidsplan van #AntwerpFirst en het engagement daarvan. De labels worden jaarlijks toegekend aan clubs die zich engageren voor een kwaliteitsvolle communitywerking.

#AntwerpFirst: communitywerking samen met founding partner betFIRST

Royal Antwerp Football Club maakt de laatste jaren een enorme ontwikkeling door, zowel op als naast het veld. Deze ontwikkeling heeft de intrinsieke motivatie om ook in de Antwerpse maatschappij impactvol te zijn. Van daaruit hebben RAFC en betFIRST de communitywerking #AntwerpFirst opgestart. Via een programma dat steunt op de pijlers educatie, gezondheid, inclusie en duurzaamheid. Het ⭐️⭐️⭐️ Football & Social Responsibility-label erkent het kwaliteitsvolle maatschappelijke beleid en de activiteiten van het afgelopen jaar.

Een succesvol #AntwerpFirst seizoen

In het kader van #EducationFirst hebben we afgelopen seizoen het SODA-project verder gezet, met als doel een SODA-attest voor leerlingen met een positieve en professionele houding. Mandela Keita & Kobe Corbanie, afgelopen seizoen de twee boegbeelden van het SODA-project voor Don Bosco Hoboken, motiveerden de leerlingen bij het behalen van hun attest. Zo werden de studenten beloond met wedstrijdtickets en een meet en greet. Daarnaast organiseerden we voor onze supporters verschillende bezoeken aan de Kazerne Dossin in Mechelen, inclusief busrit met dé spelersbus van RAFC. Ook werden er tal van rondleidingen voorzien op maat van organisaties die met kwetsbare doelgroepen werken om het voetbal en de beleving maximaal toegankelijk te maken.

We openden ook letterlijk de poorten van het Bosuilstadion in het teken van #HealthFirst: in samenwerking met het Rode Kruis Wommelgem-Deurne motiveren we onze supporters tweejaarlijks om bloed te komen geven. Daarnaast werd er samen met de Diabetes Liga vzw en de Stad Antwerpen een preventiecampagne opgezet naar aanleiding van Halt2Diabetes. Recent werd er een nieuwe campagne op poten gezet in samenwerking met UAntwerpen & UZA in het teken van longkankerscreening.

Een belangrijk onderdeel van #InclusionFirst zijn de teams die vallen onder Antwerp United. Dat zijn onze ploegen bestaande uit (ex-)dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblemen en/of ex-gedetineerden. Zij krijgen de kans om door voetbal opnieuw verankerd te geraken in de maatschappij.

Daarnaast is maximaal geanticipeerd op verschillende vragen vanuit de gemeenschap. Zo lieten we verschillende fans hun wensen in vervulling gaan en kregen de jonge Rood-Witte supporters de kans om communiefoto’s te maken op de Heilige Grond. We organiseerden ook Kerst- en Paasacties ten voordele van goede doelen.

Reeds bestaande #InclusionFirst-initiatieven zoals onze G-Fans, onze supportersclub voor personen met een beperking, werden ook ondersteund bij het verder uitbouwen van hun werking.

Samengevat, afgelopen jaar was een succesvol seizoen voor #AntwerpFirst. Bekroond met het ⭐️⭐️⭐️ Football & Social Responsibility-label van de Pro League. Mooie initiatieven werden uitgerold en de voorbereidingen om #AntwerpFirst nog groter en beter te maken zijn begonnen.