Wedstrijdverslag Standard - RAFC

17 oktober, 2022

Antwerp beleefde een dramatisch begin van de partij in het Maurice Dufrasnestadion. Na negen minuten stond er al een droge 3-0 op het bord in het voordeel van Standard de Liège. Door een tactische ingreep van coach Van Bommel herstelde Antwerp gaandeweg het evenwicht in de partij. Tot grote kansen leidde dat helaas niet. Ook niet in de tweede helft, ondanks de inbreng van Stengs, Nainggolan, Scott en de terugkerende Balikwisha. RAFC ontwikkelde wel meer druk, maar het gevaar bleef toch vooral van Luikse kant komen. Door deze nederlaag zakt RAFC naar de tweede plaats in het algemeen klassement. Kapitein Alderweireld zocht mee naar een verklaring voor het slappe wedstrijdbegin: “We wisten niet wat te doen met de lopende mensen. We moeten echt grondig analyseren wat daar fout ging. Daarna komen we hier weer sterker uit. Het seizoen wordt vandaag niet beslist.”

Coach Van Bommel startte met Janssen én Frey in de basis. In de 4-4-2 formatie was er geen plaats voor Stengs. De Nederlander verhuisde naar de bank. Ook Michel-Ange Balikwisha nam plaats in de dug-out. Hij was net op tijd hersteld om de strijd met zijn broer William (Standard) aan te gaan.

RAFC XI
Butez - Bataille (46' Stengs) - Alderweireld - Pacho - Vines (17' De Laet) - Gerkens - Yusuf - Ekkelenkamp (46' Nainggolan) - Muja (68' Scott) - Frey (60' Balikwisha) - Janssen

🟨 Janssen (12')
🟨
Stengs (55')
🟨
De Laet (57')

Reds genekt door blitzstart van Rouches

Vanaf het eerste fluitsignaal had The Great Old het bijzonder lastig met een enthousiast en fel opzittend Standard. De gretige Luikenaars deden de Antwerpse defensie pijn met snedige infiltraties, vlotte combinaties en slimme loopacties. Alderweireld en co hadden geen weerwoord tegen zoveel Luikse zegedrang. Er waren nog geen tien minuten gespeeld en Butez had zich al drie keer moeten omdraaien. 3-0 stond er op het scorebord, dat deed pijn aan de ogen. Van Bommel greep tactisch in en koos voor een driemansdefensie. Hij haalde Vines naar de kant en bracht Ritchie De Laet tussen de lijnen. Standard plooide terug en liet Antwerp combineren. Frey en Janssen bereiken, bleek echter zelden te lukken. Een schot van Muja en Alderweireld met het hoofd waren de enige wapenfeiten voor Antwerp in de eerste helft.

Great Old gromt, maar bijt niet

Van Bommel bracht aan de rust Nainggolan en Stengs in om het tij alsnog te doen keren. Bataille en Ekkelenkamp bleven achter in de kleedkamer. De wissels zorgden helaas niet voor de verhoopte kentering. Het Antwerpse aanvalsspel verliep ook na rust traag en voorspelbaar. Standard uit verband spelen, lukte eenvoudigweg niet. Daarvoor speelde RAFC te slordig en ongeïnspireerd. De thuisploeg hield bijgevolg zonder al te veel moeite de boel gesloten achteraan en kon loeren op de tegenaanval. In het slot van de wedstrijd had Scott nog de eerredder aan de voet, maar het mocht niet zijn voor The Great Old. Tussendoor was ‘onze’ Balikwisha prima ingevallen, een opsteker voor Michel-Ange -na zijn blessureleed- en de Antwerpfans.

RAFC heeft nu twee thuismatchen voor de boeg. De eerste volgt nu donderdag 20 oktober om 18u30 tegen KV Oostende. Er zijn voor deze wedstrijd nog losse tickets beschikbaar via tickets.rafc.be, op matchdag zelf worden er géén tickets verkocht. Zondag 23 oktober (13u30) volgt de volledig uitverkochte topper tegen KRC Genk.