Reds moeten vrede nemen met gelijkspel

Fotoverslag 10 april, 2022

Het was niet de koude die voor kippenvel zorgde voor de wedstrijd. Wel het schitterende eerbetoon voor de overleden Miguel Van Damme. Het hele stadion eerde de Cercle-strijder met een staande ovatie en een warm applaus. Na het eresaluut begon Antwerp gretig aan de match. The Great Old combineerde vlot, maar grote kansen bleven uit omdat de laatste pass precisie ontbeerde. Daar was na rust niet veel meer van te merken. Balikwisha zorgde al snel voor de 1-0 en een tweede Antwerps doelpunt hing de hele tijd in de lucht. Het waren echter de bezoekers die bij één van hun zeldzame tegenprikken prompt gelijk zouden maken. Meteen ook de einduitslag.

Brian Priske stuurde voor de laatste match van de reguliere competitie een sterk elftal de wei in. Verstraete en Buta waren geschorst voor deze wedstrijd. Antwerp kon ook nog geen beroep doen op Ritchie De Laet. Sam Vines en Koji Miyoshi verschenen opnieuw aan de aftrap.

RAFC XI

Butez – Bataille – Seck – Dessoleil – Vines – Nainggolan – Yusuf – Benson (69’ Gerkens) – Miyoshi (77’ Samatta) – Balikwisha (87’ Eggestein) – Frey

Cercle XI

Warleson – Decostere – Popovic – Daland – Vitinho (54’ Miangue) – Vanhoutte (54’ Lopes) – Van der Bruggen – Denkey – Hotic – Matondo – Somers (77’ Deman)

Veel goede wil bij Antwerp, weinig echte kansen

Vanaf het eerste fluitsignaal maakte The Great Old zijn intenties duidelijk: met gretig en dominant voetbal de drie punten thuishouden. De bezoekers werden met de rug tegen de muur geduwd, maar overleefden de Antwerpse druk omdat grote kansen uitbleven. Seck trapte oog in oog met de bezoekende keeper de bal tegen de lat vanuit buitenspelpositie. Illustratief voor het Antwerps aanvalsspel in de eerste helft waarin de kers op de taart al te vaak ontbrak. De Reds gromden wel gevaarlijk, maar bijten deden ze niet. Cercle kon er weinig tot niets tegenover zetten. De 0-0 ruststand was logisch.

Reds geven vroege voorsprong uit handen

The Great Old kwam veel scherper uit de kleedkamer. De tweede helft was nog maar enkele minuten ver wanneer Balikwisha de verdiende 1-0 op het bord trapte. Via Frey belandde een voorzet van Benson bij Michel-Ange en onze youngster twijfelde niet. Onze Reds op rozen. En ei zo na konden de Reds hun voorsprong verdubbelen. Sam Vines, die erg sterk acteerde op zijn linkerflank, bediende Miyoshi. De knal van onze Japanner werd nog ultiem onschadelijk gemaakt en ook in de rebound wilde de bal er niet in. Vines zorgde vanop links nog enkele keren voor dreiging en Benson en Miyoshi deden aan de overkant hetzelfde, maar Cercle weigerde te plooien. Meer zelfs: na een vrije trap van Hotic kwam de Vereniging ijskoud op gelijke hoogte via Denkey. Nainggolan hoopte met een grondscherende poeier matchwinnaar te worden, maar keeper Warleson (Cercle) hield zijn netten schoon.

Radja: “Jammer, want ik zag de bal erin gaan. We hadden het al eerder moeten afmaken. We hebben kansen genoeg gehad. Ik denk dat we de Champions’ play-offs moeten aanpakken zoals deze match: veel plezier maken en er zoveel mogelijk proberen uit te halen.”

De Champions’ play-offs gaan van start in het weekend van 22-24 april. De exacte speelkalender wordt op maandag 11 april door de Pro League bekendgemaakt.

Je kan trouwens meebieden op de matchworn shirts van onze Reds ten voordele van Me To You, de stichting die Miguel Van Damme nauw aan de hart droeg.