Gouden driepunter voor RAFC in Jan Breydelstadion

Fotoverslag 22 maart, 2021

Royal Antwerp Football Club heeft een ongenaakbaar geacht Club Brugge zijn eerste competitienederlaag van 2021 aangesmeerd. The Great Old moest het stellen zonder Mbokani en Seck, die geschorst waren, terwijl Club op volle sterkte kon aantreden. Maar na 90 minuten stond er wel een schitterende 0-2 op het scorebord te blinken. RAFC stond goed en sloeg al voor de rust tweemaal genadeloos toe. Club vond nooit een antwoord op een gedisciplineerd spelend Rood-Wit en kon ook in de tweede helft amper voor dreiging zorgen. Enkel bij een schot op de deklat kwam Antwerp goed weg. Na 31 jaar kon The Great Old zo nog eens de volle buit pakken in Brugge. Een zege die extra zoet smaakt, want dankzij deze gouden driepunter komt mathematische zekerheid over deelname aan Play-Off 1 nu wel heel dichtbij.

Door de afwezigheid van Mbokani en Seck verscheen Faris Haroun sinds lang nog eens aan de aftrap. Ook Batubinsika stond in de basiself. Lamkel Zé speelde opnieuw in de spits.

RAFC duikt met dubbele voorsprong de rust in

De wedstrijd was bijna tien minuten ver en veel opwinding viel er tot dan nog niet te noteren. Club Brugge had zoals verwacht het meeste balbezit, maar The Great Old ving de Bruggelingen zonder al te veel problemen op. Zelf dreigen zat er echter nog niet in. Daarvoor kon Lamkel Zé te weinig in het spel betrokken worden. Ortwin De Wolf probeerde het dan maar met een verre uittrap, waar Brugge zich compleet op zou verkijken. De bal van De Wolf werd zo een perfecte assist voor Lamkel Zé, die alleen op de keeper kon doorstomen. Didier twijfelde niet en schoof beheerst de 0-1 onder Mignolet (Club) binnen. Club reageerde vijf minuten later via Dost. Zijn kopbal ging nipt naast. Dichter bij de gelijkmaker zou Brugge niet komen in de eerste helft. En de Brugse wanhoop werd nog wat groter, want vijf minuten voor rust ging de bal op de stip voor Antwerp. Refaelov twijfelde niet en knalde de 0-2 staalhard voorbij Mignolet.

Rood-Wit strijdend naar zege

Club ging op zoek naar de aansluitingstreffer, maar beet zijn tanden stuk op een stug Antwerp. Het zou tot halverwege de tweede helft duren voor de Bruggelingen nog eens gevaarlijk konden zijn. Het schot van Vanaken (Club) strandde op de deklat. Ook Lang (Club) kreeg nog een goede kans. De Wolf was echter niet van plan zich te laten verschalken. De verwachte Brugse stormloop bleef uit. En toen Club met tien verder moest, na de uitsluiting van Lang, was de match definitief gespeeld. The Great Old genoot met volle teugen van een onverhoopte, maar verdiende en uiterst belangrijke zege in de strijd om Play-Off 1. Ritchie De Laet straalde, maar hield de voetjes op de grond: “Alles is nog mogelijk voor PO1. We mogen de focus niet verliezen nu. In de topper tegen Anderlecht zal veel beslist worden.”

Antwerp – Anderlecht wordt na de interlandbreak gespeeld op maandag 5 april in het Bosuilstadion en vangt aan om 18u15.