Kennismaking met Dubai en eerste trainingssessie

2 december, 2022

Onze Reds hebben er hun eerste werkdag in Dubai opzitten. Gisteren hadden ze na een aangename en vlotte reis voet aan grond gezet op Arabische bodem. Tijdens de vlucht ging de aandacht naar de Wereldbeker in Qatar. De volledige delegatie volgde de match van Toby Alderweireld en de andere Rode Duivels tegen Kroatië op de schermpjes in de rug van de passagierszetels. De ontgoocheling omwille van de uitschakeling was groot… Later op de avond werden ook Japan – Spanje en Costa Rica – Duitsland met argusogen gevolgd. Hoe groot de interesse was? Toen we in Dubai geland waren en het vliegtuig mochten verlaten, bleven sommigen toch nog even zitten om het einde van de matchen te kunnen meemaken.

Vandaag een rustige aanloop. De delegatie mocht wat later opstaan na de nachtelijke busrit van de luchthaven naar het hotel. Na de lunch werd koers gezet richting trainingsveld. Dat is gelegen op een tiental minuten rijden van het hotel. Aanvankelijk was het zeer warm, maar eens 16 uur gepasseerd neemt de kracht van de zon snel af. Alle 25 spelers waren present; Faris Haroun werkte individueel verder aan zijn herstel.

Op het programma voornamelijk loopoefeningen, waarbij de groep in tweeën werd gesplitst. De geregelde drankpauzes waren welgekomen. Ook de bal kwam eraan te pas, in oefeningen en wedstrijdvormen. De vier doelmannen trainden aanvankelijk o.l.v. keeperstrainer Brian Vandenbussche apart, en sloten aan zodra er in groep met de bal werd getraind. Na 1u45 zat de pittige oefenstonde erop en keerden de spelers terug naar het hotel.

Daar krijgen we nog de hele avond traditionele muziek en dans voorgeschoteld, want Dubai viert vandaag zijn 51e verjaardag. De festiviteiten worden afgesloten met een vuurwerk. De kroon op het werk van de eerste stagedag in de Verenigde Arabische Emiraten. Bekijk alle foto's hieronder!