Manuel Benson aan de vooravond van #ANTSGE

Nieuws 29 september, 2021

Aan de vooravond van onze Europa League-groepwedstrijd tegen Eintracht Frankfurt stond Manuel Benson de verzamelde pers te woord.

Over de eerste thuiswedstrijd in de Europa League groepsfase...
Met hoge verwachtingen kijken we uit naar de eerste thuiswedstrijd in de Europa League. We hebben er hard voor gevochten, de ontlading was groot na de wedstrijd tegen Omonia. De hele groep wil zich op het Europese toneel tonen, we zijn extra gemotiveerd om na het puntenverlies in Griekenland nu thuis iets te laten zien.

Over Europees voetbal in het algemeen...
Europa League, Champions League, … Dat zijn de wedstrijden die je als kleine jongen op televisie bekijkt en van droomt. Mijn vader en ik kijken vaak naar de Bundesliga, ik heb dus wel een idee van hoe Frankfurt zal spelen. Duits voetbal bekijken is bij ons thuis een beetje een traditie, omdat de Spaanse TV-kanalen niet verkrijgbaar zijn en de Duitse wél! Frankfurt is een topclub, dat maakt het extra mooi om zo’n affiches te spelen. Het blijft voetbal, we gaan er alles aandoen om de drie punten te behalen.

Over invallen en beslissend zijn...
Supersub, dat hoor ik niet graag. Ik probeer mijn rol zo goed mogelijk te vervullen als starter of als invaller. Als de verdediging iets vermoeider is kan je in de laatste minuten het verschil maken. Het is aan mij om dat vanaf het begin te kunnen doen en dat de hele wedstrijd vol te houden. Ik pas me aan aan het plan van de trainer: 20 minuten of 90 minuten, ik draag mijn steentje bij aan de club. Goed of slecht, ik blijf mijn best doen!

Over een sterke selectie...
Blessures zijn altijd mogelijk, als de resultaten tegenvallen, spelers die vermoeid geraken na de vele wedstrijden… Vandaag zijn het deze elf, morgen kunnen het allemaal andere namen zijn. Iedereen moet klaar zijn.

Wat is morgen een goed resultaat?
Winnen is een goed resultaat. We moeten uitgaan van onze eigen krachten. De rest is voetbal en we zien wel!