Reds tonen veerkracht in Brugge

14 november, 2022

De topper tegen Club Brugge in het Jan Breydelstadion kende geen winnaar, al stapten de Reds na 90 minuten wel als morele overwinnaar van het veld na de felbevochten puntendeling. Een kwartier voor tijd zag het er nochtans niet al te best uit voor The Great Old. Club stond 2-0 voor en Antwerp had het moeilijk om tot doelrijpe kansen te komen. Maar na doelpunten van Frey en Janssen, op strafschop, zag de wereld er plots weer helemaal anders uit. The Great Old rook bloed, maar de winnende treffer bleef uit. RAFC duikt nu als derde in de stand de WK-break in.

Geen grote verrassingen in het basiselftal van Van Bommel. Ekkelenkamp was licht geblesseerd en begon op de bank. De 17-jarige Vermeeren kreeg opnieuw zijn kans van de coach centraal op het middenveld.

RAFC XI
Butez - De Laet (72' Frey) - Alderweireld - Pacho - Bataille - Yusuf - Vermeeren (90' Almeida) - Gerkens (57' Ekkelenkamp) - Balikwisha - Stengs (72' Scott) - Janssen

Antwerp moet achtervolgen ondanks evenwichtige eerste helft

De Reds begonnen goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten probeerde De Laet vanuit de tweede lijn Mignolet te verschalken, maar tevergeefs. Brugge reageerde via Jutgla, maar zijn kopbal werd makkelijk geplukt door een alerte Butez. Halverwege de eerste helft begon RAFC aan zijn beste periode van de match. Eerst verraste Stengs bijna vriend en vijand met een strakke hoekschop die Mignolet nog net voor de lijn kon wegwerken, daarna kreeg Bataille de kans om de klus te klaren. Opnieuw bracht de Bruggedoelman redding. Veel uitgesproken doelgevaar kon de thuisploeg er niet tegenover zetten, maar toch zou Club met een voorsprong de rust in gaan. Mechele (Club) kopte een hoekschop voorbij Butez in doel.

Great Old sleept toch nog punt uit de brand na dubbele achterstand

Het openingskwartier van de tweede helft verliep zonder al te veel commotie. Veel strijd op het middenveld, maar grote kansen bleven aan beide zijden uit. Op het uur zag het er plots erg benard uit voor RAFC. Club kwam via een lage schuiver van Jutgla op 2-0. Coach Van Bommel moest reageren en bracht Frey en Scott tussen de lijnen om het tij alsnog te doen keren. Gouden wissels want amper drie minuten later tikte Frey de aansluitingstreffer binnen: 2-1. Club was amper van de opdoffer bekomen of daar was Antwerp opnieuw. Ditmaal was het de beurt aan Scott om Club pijn te doen. Hij werd foutief afgestopt in de zestien, ref Lardot twijfelde niet en wees resoluut naar de stip. Vincent Janssen knalde de strafschop onhoudbaar binnen: 2-2. Straffe comeback van onze Reds! Met veel overgave trokken ze het gelijkspel na 96 minuten definitief over de streep. Kapitein Alderweireld zag dat Club te pakken was: “Er zat nog meer in vandaag. De laatste pass was niet goed genoeg. Maar toch ben ik heel trots op mijn ploeg. Als je 2-0 achter komt dan is dit de mentaliteit die we willen zien.”

Na de WK-break hervat The Great Old met de wedstrijd tegen Standard de Liège in de 1/8e finales van de Croky Cup. Een paar dagen later staat de verplaatsing naar het Kuipje op het programma voor de match tegen KVC Westerlo. Dag en aanvangsuur van beide wedstrijden worden later nog bekendgemaakt.