Matchverslag FC Mandel United Izegem-Ingelmunster - Young Reds

6 februari, 2023

Op speeldag drieëntwintig trokken de Young Reds richting Ingelmunster voor de wedstrijd tegen rode lantaarn FC MU Izegem-Ingelmunster. Ondanks het feit dat Ingelmunster eenzaam onderaan bengelt in het klassement, heeft het zich in de winter aangesterkt met Geoffrey Mujangi Bia (ex-Watford, Wolves, Standard Luik, RSC Charleroi, KSC Lokeren), Karim Tarfi (ex-RSC Anderlecht, De Graafschap) en Matis Laloux (ex-RE Mouscron).

De thuisploeg ging furieus van start, winteraankoop Mujangi Bia bracht FC MU Izegem-Ingelmunster in minuut 1 op voorsprong. De Young Reds waren meteen op achtervolgen aangewezen, niet bepaald de start waarop ze gehoopt hadden. Lang stond de achterstand echter niet op het bord, Mitrovic maakte in minuut vier opnieuw gelijk. Trainer Mikhail Turi gaf een reactie aan het adres van de wedstrijdleiding en betaalde het gelag met de gele kaart.

Kort na de gelijkmaker waren het opnieuw de Young Reds die voor dreiging zorgden. Vanhees stond vrij in de zestien, maar de veelbelovende actie eindigde op een sisser. Mandel United reageerde met een schot dat naast de paal van doelman Van Gils scheerde. Op het halfuur kwam de dreiging opnieuw van Vanhees. De spits heeft vrijwel altijd oog voor het geheel, maar koos deze keer voor eigen geluk. De redding van doelman Goblet (ex-Beveren, Standard Luik en Cercle Brugge) laag in de hoek was broodnodig.

De kansen stapelden zich op. Noah Wyns zijn infiltratie was net niet goed genoeg: zijn kopbal ging naast. Aan de overkant mistte aanvaller Tiboue volledig zijn volley. De Young Reds reageerden dan weer met een afstandsschot, centraal op doelman Goblet.

Kort na rust opnieuw een moment van onoplettendheid. De 2-1 werd over Van Gils gestift, maar de scheidsrechter floot voor buitenspel nog vóór de bal de touwen raakte. Vlak na het afgekeurde doelpunt sloop een aanvaller van de thuisploeg de zestien binnen en zocht de strafschop. De scheidsrechter bevond de poging te licht en ging niet in op het verzoek.

De Young Reds namen nadien het commando opnieuw over. Doelman Goblet werd op de proef genomen. Eerst neutraliseerde hij een vrije trap, nadien pareerde hij nog een schot en even later maakte hij ook een schot van Vanhees onschadelijk.

Een kwartier voor tijd liepen de gemoederen hoog op. De ingevallen rechtsachter van Mandel ging met hoge intensiteit door op Zaânan en miste volledig de bal. Het was pas bij de volgende tussenkomst van diezelfde verdediger dat de scheidsrechter de speler bestrafte met een geel karton.

Het wedstrijdeinde was quasi kansarm. Een vrije trap van Shala kon nog voor wat dreiging zorgen en wat later kwam doelman Van Gils goed weg nadat hij een hoge bal zich liet ontglippen. De Young Reds kenden in het absolute slot opnieuw een moment van concentratieverlies. Lausberg ging onder een hoge bal door en Rucquois strafte de fout genadeloos af: 2-1.

Een frustrerend slot, waarbij de Young Reds opnieuw punten uit handen zagen glippen op een knullige manier. Woensdag 8 februari staat de inhaalwedstrijd thuis tegen VV Thes Sport Tessenderlo op het programma. Tickets voor de wedstrijd zijn beschikbaar op https://tickets.rafc.be.

RAFC XI

Van Gils (GK) – Legein – Wyns – Elmazhad – Lausberg – Zaânan (87’ Boakye – Mitrovic (41’ Murataj) – Da Silva (69’ Aziz) – Shala – Degallaix (87’ Biset) – Vanhees (69’ Amal)

Bookings Young Reds

🟨 80’ Abderrahman Amal

Bookings FC Mu Izegem-Ingelmunster

🟨 4’ Mikhail Turi (T1)

🟨 51’ Kalala Lucas Fortunat

🟨 54’ Laloux Matis

🟨 77’ Exauce-Blaise Nzau-Mavinga

🟨 83’ Tarfi Karim

🟨 90’ Rucquois Yanis Michel

🟨 90’ Tiboue Jean-Marc

⚽ 1-0: Mujangi Bia (1’)

⚽ 1-1: Marko Mitrovic (4’)

⚽ 2-1: Rucquois Yanis Michel (90+1’)