Matchverslag: Young Reds - RAAL La Louvière

RAFC Academy 29 september, 2022

Na een sterke seizoensstart liep het voor RAAL La Louvière momenteel iets minder vlot met puntenverlies tegen Zébra Elites en KVK Tienen. Bij de Young Reds net het tegenovergestelde verhaal: de twee eerste wedstrijden van het seizoen werd verloren, sindsdien bleef de ploeg van coaches Gill Swerts en Stef Wils ongeslagen en pakte het 9 op 9. De wedstrijd vond achter gesloten deuren plaats, de stad Lier besliste immers dat Young Reds – RAAL La Louvière een risicowedstrijd vormde.

Tegen een op papier sterke tegenstander, stonden onze Young Reds voor een uitdaging. Er werd voorzichtig begonnen aan de partij. De eerste kans voor de bezoekers was meteen raak: 0-1 na vijf minuten spelen. Een antwoord uit Antwerpse hoek bleef uit, het was La Louvière dat de lakens uitdeelde, zonder Ortwin De Wolf écht te verontrusten. Na een half uur spelen namen de Young Reds de bovenhand, met enkele doelgerichte en uitgespeelde kansen. Scoren werd er niet meer gedaan: 0-1 na 45 minuten spelen.

Na een onzacht contact met het doelhout bleef Ortwin De Wolf uit voorzorg in de kleedkamer, Niels Devalckeneer nam zijn plaats in onder de lat na de rust. La Louvière kwam opnieuw sterk uit de kleedkamer, had het overwicht en verdubbelde de score na een tiental minuten spelen. Op het uur dook Visar Shala alleen op voor de doelman, die goed tussenkwam. In de rebound kreeg Vanhees een herkansing, maar opnieuw lag de doelman in de weg. Geen aansluitingstreffer, wel een tegendoelpunt aan de overkant: 0-3. Opgeven werd er allerminst gedaan door onze youngsters. In minuut 88 werden ze dan ook beloond met de eretreffer. Jules-Anthony Vilsaint scoorde de 1-3 op aangeven van Marko Mitrovic, een knappe combinatie tussen de twee invallers.

Zes wedstrijden ver, drie keer gewonnen en drie maal verloren. Veel tijd om stil te blijven staan is er niet. Komende zondag (02/10) staat de volgende wedstrijd op het programma: FC MU Izegem-Ingelmunster komt op bezoek in het Herman Vanderpoortenstadion te Lier. Meer info over hoe je de thuiswedstrijden bijwoont vind je hier. Tot dan!