Matchverslag : Young Reds – VV Thes Sport Tessenderlo

9 februari, 2023

Na afwerking van speeldag drieëntwintig geen speeldag vierentwintig voor de Young Reds. Op het Lisp kreeg het elftal van Swerts op woensdag eerst nog VV Thes Sport Tessenderlo over de vloer, om de uitgestelde speeldag achttien af te werken. In de basis weinig verrassingen al keerde Niels Devalckeneer terug in het doel, nadat hij al enkele maanden bij het eerste elftal vertoefde. De blessure van de vorige wedstrijd aan de adductoren hield Mitrovic aan de kant.

Het openingsgevaar was meteen voor de thuisploeg, na slechts vijf minuten mocht Shala het proberen met een rechtstreekse vrije trap. Hij kon de bal niet tussen de palen kadreren. Zoals eerder vernoemd mocht Devalckeneer nog eens aan de aftrap verschijnen, positief om zijn matchritme optimaal te houden. Daar viel iets over te zeggen, wanneer hij een hoge bal vanuit hoekschop uit de lucht plukte, liet hij de bal wat schlemielig uit zijn handen glippen. Gelukkig voor de doelman hield het foutje geen gevaar in, al kwam hij wel goed weg in de openingsfase.

Na een kwartier kroop Da Silva in de zestien van de tegenstander en werd hij foutief tegen de grond gehaald. De scheidsrechter liet na om de bal op de stip te leggen en het spel mocht doorgaan. De Young Reds besloten het dan maar zelf te forceren. Shala gaf voor aan een vrijstaande Vanhees, hij liet de bal bewust door de benen gaan zodat Degallaix alleen voor doel verscheen. Degallaix werd echter zelf verrast met het wegtrekken van Vanhees en kon niet op doel besluiten.

Degallaix probeerde zijn foutje te herstellen en kopte even later de bal door naar Shala. Die wachtte tot het juiste moment om de bal perfect in de loop van Degallaix te spelen. In eerste instantie werd zijn voorzet nog geblokkeerd, maar vervolgens vond hij Amal. Die bewaarde het overzicht en bediende Vanhees, al kon hij geen gevolg geven aan de veelbelovende aanval.

Na een openingshalfuur dat voornamelijk door de Young Reds werd gedomineerd, leek het tij te keren. Er volgde een loepzuivere voorzet op het hoofd van een vrijstaande spits van Thes Sport, een alerte Devalckeneer was nodig om de bal uit doel te paraderen. Thes zette steeds meer op en een voorzet van de rechterflank bereikte een vrijstaande speler. Tot ieders verbazing trapte de aanvaller de bal hoog over de kooi van Devalckeneer.

De honger van VV Thes Sport was nog niet gestild, een aanvaller dook de zestien van de Young Reds in en ging opzichtig tegen de vlakte. De scheidsrechter liet zich niet van de wijs brengen en liet doorspelen.

Thes Sport had duidelijk bloed geroken, na een zoveelste hoekschop voor de uitploeg was het deze keer raak: 0-1. Ook net voor rust was er nog gevaar via een hoekschop voor de uitploeg, maar de score bleef ongewijzigd tot de rust.

In de tweede helft was het even bibberen voor Zaânan, kort nadat de middenvelder zijn eerste gele karton kreeg ging hij met gestrekte voet vol door op zijn tegenstander. Ondanks het tumult kreeg Zaânan geen tweede gele kaart, wel een flinke preek van de scheidsrechter. Het noodlot sloeg enkele minuten later toch toe voor de middenvelder. Hij moest het veld niet verlaten met een tweede gele kaart, wel met een blessure.

Op het uur glipt Vanhees onder de buitenspelval door en mocht hij volledig vrij op de doelman afstormen. Koelbloedigheid ontbrak bij de Rood-Witte spits, waarna hij zich verslikte in zijn eigen dribbel. Een enorme kans die de gelijkmaker had moeten opleveren. Vanhees wou het nadien goedmaken en stak Degallaix diep. Hij trapte de bal vol op de paal, die parallel met de doellijn rolde. In de herneming werd de bal een tweede keer op doel getrapt, de doelman redde de poging op de lijn, al was het niet geheel duidelijk of die op of achter de lijn stond. Ten slotte ging de bal in hoekschop, waarop Wyns de bal rakelings naast kopte.

De tweede helft had veel minder gevaar in petto, een kwartier voor tijd probeerde Murataj het vuur nog aan de lont te steken, zijn poging belandde op de vuisten van de doelman. Ondanks de achterstand liet de verdediging zich nog even fraai optekenen. De aanvaller van Thes Sport leek alleen weg te zijn op doel, maar dat was buiten de klassevolle charge van Elmazhad gerekend. Hij smoorde het gevaar in de kiem.

In het absolute slot van de wedstrijd kregen de Young Reds nog een vrije trap. Devalckeer besloot de bal voor doel te smijten, waarop Elmazhad het kopduel in de zestien aanging. De bal werd gedevieerd en werd heerlijk in de kruissing geschoten. Het doelpunt had oververdiend geweest, maar de lijnrechter gaf buitenspel aan. Een onbegrijpelijke beslissing dat in extremis het gewonnen punt uitwistte.

De Young Reds zitten in de hoek waar de klappen vallen en konden opnieuw de punten niet thuis houden. Kunnen ze de knoppen meteen omdraaien zondag 12 februari tegen OH Leuven B? Kom hen aanmoedigen, tickets voor zondag zijn verkrijgbaar via https://tickets.rafc.be/