Lange trainingssessie onder een brandende zon #MidSeason

4 december, 2022

De zon brandde nog wat harder, het kwik steeg nog wat meer. Masseur Gunther kwam handen tekort om de flesjes met water en recuperatiedrank gevuld te houden. De zakken met ijsblokjes waren binnen de kortste keren leeg. Maar voetballers kunnen veel verdragen. En dus werd het opnieuw een stevige ochtendsessie op het oefenveld.

Na de opwarming (van de spieren, voor alle duidelijkheid) lag de focus op aanvallende wedstrijdvormen. Onze Reds gingen daarbij tot het uiterste en dwongen de doelmannen bijwijlen tot enkele broodnodige en fantastische saves.

Intussen kwamen we op het aanpalende trainingsveld een oude bekende tegen: Deniz Undav (ex-Union) traint met zijn huidige club Brighton & Hove Albion in hetzelfde complex als RAFC. Ook aanwezig: twee jonge Antwerp-fans. Zij scoorden na afloop handtekeningen van álle Reds!

Onze trainingssessie werd afgesloten met enkele wedstrijdjes. Team Rood sleepte de overwinning binnen en dat maakte dat Ritchie De Laet, Viktor Fischer, Pieter Gerkens, Jelle Bataille, Dinis Almeida en Jurgen Ekkelenkamp als triomfators de bus op konden stappen. Het was een lange trainingssessie, langer dan aanvankelijk gepland. Daarom krijgt de spelersgroep in de namiddag extra tijd om te recupereren en te hydrateren. En om de batterijen weer op te laden voor de volgende warme trainingsdag, morgen. Heb je de recap van dag 3 gemist? Dan kan je deze hieronder ook bekijken, naast alle trainingsfoto's van vandaag.