Puffen, zweten en vooral hard werken op dag 3 #MidSeason

3 december, 2022

Dag 3 van de winterstage. Winter in Dubai, dat betekent 27 graden om 10 uur ’s ochtends… Het moment waarop onze Reds aan de eerste training van de dag begonnen. En zelfs bij deze tropische temperaturen zweert onze doelman Davino Verhulst bij het dragen van een regenjasje.

Na wat intensief loopwerk en deugddoende drankpauzes tussendoor, werd er al snel naar de bal gegrepen. Op het programma allerlei wedstrijdvormen en tactisch trainingswerk. Meteen ook even benadrukken dat de jongeren die mee op stage zijn aardig hun plan trekken. Gerard Vandeplas, Kobe Corbanie, Igor da Silva en doelman Niels De Valckeneer laten geregeld vlagen van hun talent zien.

Na een stevige sessie van bijna twee uur voegden de vier doelmannen er nog een onderling partijtje “latje trap” aan toe (gewonnen door Davino Verhulst) en wachtte een ijsbad om de recuperatie te bevorderen. Daarna stapten alle spelers – nog altijd lekkend van het zweet – weer op de bus richting hotel, voor de lunch en wat welverdiende rust, want…

… na de middag wachtte er nog een gymsessie met de klemtoon op krachtoefeningen. Het kader was alleszins prachtig, met de ondergaande zon op de achtergrond. Slapen zullen ze straks goed, onze Reds, na zo’n stevige werkdag onder de Arabische winterzon.