Muja knalt Antwerp naar nieuwe zege

17 april, 2023

The Great Old ging op zoek naar zijn 21e competitiezege, maar beet lange tijd zijn tanden stuk op een stug KV Kortrijk. Halverwege de tweede helft bracht Arbnor Muja dan toch de verlossing met een onhoudbaar schot. Nochtans had Antwerp de zege al veel vroeger kunnen veiligstellen. Na een aarzelend begin vonden de Reds hun draai, wat resulteerde in enkele uitstekende kansen. Ritchie De Laet zag tot tweemaal toe een bal van de lijn gekeerd en ook Gyrano Kerk kreeg de bal niet voorbij de bezoekende keeper. In de tweede helft bleef Antwerp de gevaarlijkste ploeg, maar in de zone van de waarheid liep het telkens mis. Tot Muja er met een klasseflits toch 1-0 van maakte. The Great Old blijft dankzij deze zege aanklampen bij KRC Genk en Union, die ook hun wedstrijden wonnen.

Coach Mark van Bommel wijzigde zijn basiselftal op één plaats: Gyrano Kerk verscheen aan de aftrap in plaats van Balikwisha. Michel-Ange moest genoegen nemen met een plaatsje op de bank.

RAFC XI
Butez - De Laet (64' Avila) - Alderweireld - Pacho - Bataille - Keita (64' Yusuf) - Vermeeren - Stengs - Muja - Kerk (64' Balikwisha) - Janssen (88' Scott)

Reds zetten dominantie niet om in doelpunten

De opdracht voor onze Reds was glashelder: winnen om in het spoor te blijven van leider Racing Genk dat eerder op de dag zijn match had gewonnen. Die druk werkte niet verlammend voor The Great Old, maar echt verschroeiend kon je de start van Rood-Wit niet noemen. Pas halverwege de eerste helft vielen de eerste Antwerpse kansen. Een indraaiende bal van Muja kon nog nipt door de Kortrijkdefensie weggewerkt worden. Niet veel later dook De Laet twee keer goed op voor het Kortrijkse doel maar de defensie van de Kerels, onder leiding van de sterke Japanner Watanabe, weerde telkens het gevaar. De Japanner zou vlak voor rust nog met een ultieme tackle Gyrano Kerk het scoren beletten.

Muja doet Bosuil ontploffen

Geen wissels bij de rust. En ook het spelbeeld wijzigde niet want Antwerp bleef Kortrijk onder druk zetten. Vermeeren en Stengs probeerden telkens na een mooie actie een ploegmaat in stelling te brengen, helaas kregen hun assists niet het gewenste vervolg. Janssen werkte zich als vanouds uit de naad voor zijn team, in de zone van de waarheid wilde het maar niet lukken. Het signaal voor Van Bommel om in te grijpen en drie verse krachten in de strijd te gooien. De ingevallen Balikwisha was bijna direct succesvol, zijn schot vloog echter hoog over doel. Twintig minuten voor tijd ging op de Bosuil dan toch het dak eraf dankzij Muja die zijn kans ging vanop afstand: 1-0! Naar het einde toe was het nog even bibberen bij de tegenstoten en corners van KV Kortrijk, gelukkig werd de zege niet meer uit handen gegeven. Drie punten én cleansheet 18 voor Jean Butez. Geen enkele club in 1A kon dit seizoen vaker de nul houden dan Antwerp.

Van Bommel slaakte een zucht van opluchting na de driepunter: “We hadden het veel vroeger moeten afmaken, daardoor bleef het lang een wedstrijd. Maar we blijven geduldig en uiteindelijk valt die goal wel. We hadden de controle en Butez hield weer de nul. De zege is dikverdiend.”

Voor de laatste match in de reguliere competitie trekt RAFC naar Sint-Truiden. Opgelet: de kalendermanager heeft in samenspraak met de rechtenhouder het speelmoment voor deze wedstrijd aangepast naar zondag 23 april om 13u30.