Nipte nederlaag in Lotto Park

Fotoverslag 2 november, 2020

Van de laatste 8 officiële wedstrijden in de JPL en de Europa League won The Great Old er 7 en speelde het 1 keer gelijk. Antwerp speelde ook verdienstelijk tegen Anderlecht, maar kon een eerste nederlaag in twee maanden tijd helaas niet vermijden. Coach Leko liet enkele sterkhouders rusten en rekende op Ampomah, Verstraete en Buta om mee het verschil te maken. Om daarin te lukken, misten onze Reds vooral in de eerste helft frisheid en strijdlust. Een mindere eerste helft kreeg gelukkig een beter vervolg in de tweede. RAFC verzilverde zijn kansen echter niet en kreeg het deksel op de neus. Antwerp weet weer wat verliezen is, al had het zover zeker niet hoeven te komen. In het klassement van de JPL staat bovenaan nu alles op een zakdoek. Volgende week staat er opnieuw een topper op het programma. Dan spelen onze Reds thuis tegen Standard Luik.

De topwedstrijden volgen mekaar in duizelingwekkend sneltempo op voor The Great Old. Heel Rood-Wit leefde na de prachtige winst tegen Tottenham in de EL op een wolk, maar nu moest de focus op Anderlecht. Mits winst kon Antwerp weer over Charleroi springen naar de kop van de JPL. Coach Leko wijzigde zijn elftal op drie plaatsen in vergelijking met de supermatch tegen de Spurs. Haroun, Juklerod en Miyoshi mochten rusten. Het was Anderlecht dat het felst aan de wedstrijd begon. De gretige Brusselaars domineerden het wedstrijdbegin en kregen kansen. Gelukkig stond Butez uitstekend te keepen. Geleidelijk aan herstelde Antwerp het evenwicht in de match, zonder echt gevaarlijk te zijn. Onze Reds eisten de bal wel op, maar speelden het leer zelden diep. Veel balbezit, weinig venijn. Niet onverwacht natuurlijk, met een zware Europese match nog in de benen. Op slag van rust dwong Gerkens keeper Van Crombrugge (RSCA) wel nog tot een uitstekende redding. Het zou de eerste en enige kans zijn voor Antwerp in de eerste 45 minuten.

De tweede helft begon zoals de eerste: een hongerig Anderlecht en een alerte Butez die een Brusselse voorsprong wist te voorkomen. Na een tiental minuten vond The Great Old dan toch zijn draai in het Lotto Park. Er kwam meer diepgang en snelheid in het roodwitte spel. Een Antwerps doelpunt hing plots in de lucht. Buta kon voorzetten op Ampomah die net naast besloot. Op het uur kon Refaelov aanleggen voor een schot dat strandde op de vuisten van de Anderlechtkeeper. Eén minuut later was The Great Old er al opnieuw. Mooie combinatie tussen Refaelov en Ampomah, die de bal hard in de hoek probeerde te plaatsen. Opnieuw zat Van Crombrugge (RSCA) er goed tussen. Een kwartier voor het einde viel de goal dan toch, helaas aan de overkant: 1-0 voor Anderlecht. De tank was leeg bij RAFC, dat enkel nog kon dreigen met een schot van de ingevallen Miyoshi. Antwerp slikte zo voor het eerst sinds 30 augustus ’20 nog eens een nederlaag. Bitter, maar zeker geen ramp. Al had Pieter Gerkens het tegen zijn ex-club liever anders gezien: “We verliezen hier vandaag zonder ooit echt in de problemen te zijn geweest. Ook al was het zeker niet onze beste match. Niet abnormaal met ons zware programma, maar dat mag geen excuus zijn. We hadden kunnen scoren en stonden bij het tegendoelpunt gewoon niet goed opgesteld. Zoiets mag niet gebeuren.”

Royal Antwerp FC speelt zijn volgende competitiewedstrijd in de JPL zondag 8 november ’20 om 13u30 thuis tegen Standard Luik.