RAFC wint met 0-2 van FC Drita en bekert verder in Europa

Fotoverslag 29 juli, 2022

Het kleine, gezellige nationale stadion in Pristina was goed gevuld voor de terugmatch van onze Reds tegen FC Drita. En, eerlijk is eerlijk, de Kosovaarse fans deden er alles aan om er een heksenketel van te maken: 90’ lang schreeuwden ze hun ploeg vooruit. Het inspireerde de mannen van Drita om van bij de aftrap het heft in handen te nemen. Niet dat onze Reds zwaar onder druk werden gezet, maar het was opletten voor gevaarlijke uitbraken. Twee keer stak RAFC de neus aan het venster: Radja Nainggolan vanop afstand en Manuel Benson van dichtbij, maar de Kosovaarse doelman hield zijn netten schoon. Dé kans van de eerste helft was voor FC Drita. Na Antwerps balverlies stond een Kosovaarse aanvaller plots oog in oog met Jean Butez, maar onze Player of the Season pakte uit met een geweldige parade! En óf dat nodig was… 0-0, na een evenwichtige eerste helft.

Vroeg in de tweede helft werd een sprookje werkelijkheid. Laurit Krasniqi, jeugdproduct van RAFC met Kosovaarse roots en sowieso in de wolken omdat hij op het veld stond, kopte de 0-1 staalhard binnen. Een prachtige voorzet trouwens van Manuel Benson. Krasniqi, gesteund door zo’n 40 familieleden, wist met zijn vreugde geen blijf en werd doodgeknuffeld door de andere Reds. Het moeilijkste was gedaan: op voorsprong komen. Het thuispubliek zette zich nog eens éxtra achter zijn ploeg, maar groot doelgevaar kon FC Drita niet creëren. Onze Reds bleven geconcentreerd voetballen. Toen het bordje met de extra tijd werd opgestoken, was het even slikken: zeven minuten! Het sein voor een ultiem offensief van de thuisploeg, maar het was aan de overkant dat het doelpunt viel. Op de counter kon Miyoshi niet besluiten, maar Balikwisha deed dat wél. 0-2, en afgefloten. Een volwassen prestatie van onze Reds, beloond met de kwalificatie voor de derde voorronde.

Volgende week reizen we naar Noorwegen, voor de heenmatch tegen Lillestrøm.

RAFC XI

Butez - De Laet - Nainggolan (69' Verstraete) - Yusuf - Balikwisha - Benson (90' Miyoshi) - Gerkens (90+3' Vines) - Janssen (69' Frey) - Alderweireld - Krasniqi (90+2' Almeida) - Pacho

FC Drita

Maloku - Krasniqi (87' Islami) - Broja (65' Namani) - Limani - Muja (77' Kryeziu) - Jashari - Ajzeraj (64' Selmani) - Blakçori - Balde - Simonovski - Baftiu (87' Tahiri)