Reds pakken in het slot drie belangrijke punten

1 april, 2023

Op het veld van een strijdlustig Zulte Waregem knokte The Great Old zich ultiem naar de zege. Een verdiende driepunter gezien het voortdurende veldoverwicht en een stortregen aan kansen. In bijzonder gure weersomstandigheden leek het een wedstrijd van net niet te worden voor Antwerp, maar kapitein Alderweireld trok de liefdevolle kleuren uiteindelijk over de streep met twee doelpunten in de laatste vijf minuten. Alderweireld had ook al in de eerste helft gescoord, helaas werd dat doelpunt na een VAR-check afgekeurd. Dankzij deze overwinning is Antwerp zeker van deelname aan de Champions Play-offs.

Opnieuw geen Vincent Janssen in de selectie. De Nederlander raakte niet op tijd speelklaar. Ook Ekkelenkamp was niet wedstrijdfit. Wel terug van weggeweest: Toby Alderweireld en Calvin Stengs.

Antwerp scoort maar VAR verbrodt feestje

Na de zure thuisnederlaag tegen Charleroi was Antwerp erop gebrand om één en ander recht te zetten. Niet evident op het doorregende veld van een in degradatienood verkerend Zulte Waregem. The Great Old bouwde geduldig op, maar kwam voorlopig scherpte tekort in de zone van de waarheid. Na tien minuten schoot Balikwisha voorlangs, even later kreeg Muja de bal niet voorbij keeper Bostyn. Uit de daaropvolgende corner kon Alderweireld wel scoren, maar na tussenkomst van de VAR werd het doelpunt geannuleerd. Op het half uur kwam de thuisploeg wat meer opzetten, vooral via stilstaande fases. Op slag van rust kon Stengs een uitstekende kans niet verzilveren. Maar de mooiste actie van de avond was het pakkende eerbetoon in de elfde minuut van uit -en thuisfans voor de jonge, betreurde Jack (11) uit Ekeren.

Alderweireld haalt zijn gram met twee doelpunten

De Reds mochten dan wel de match domineren, op het scorebord stond het nog altijd nul-nul. Zulte wilde duidelijk zijn vel duur verkopen en hoopte op die ene snelle counter om het laken naar zich toe te trekken. Terwijl de regen met bakken uit de lucht viel, bleef het dus opletten geblazen voor Antwerp. Kerk had dat goed begrepen, maar hij mikte zijn schot net te centraal om Bostyn te kunnen verrassen. De beste kansen bleven Antwerps getint. Vermeeren stuurde Balikwisha op weg naar een doelpunt, opnieuw bracht Bostyn redding. The Great Old verhoogde de druk en vijf minuten voor tijd kopte Alderweireld de 0-1 dan toch op het bord. Vanop de stip deed Toby er vlak voor tijd nog eentje bij: 0-2. Een felbevochten, maar dik verdiende overwinning voor RAFC dat met een goed gevoel het weekend induikt. “We hebben al vaak op zondag gespeeld na Genk of Union. Nu zijn de rollen omgekeerd en dat is leuk. De druk ligt nu weer bij hen”, aldus Alderweireld die met volle teugen genoot van zijn twee doelpunten. “Het is de eerste keer dat ik er twee scoor. Het waren er eigenlijk drie. Jammer dat die eerste werd afgekeurd. Toch vind ik dat we onze kansen beter moeten afmaken. Het rendement voorin moet omhoog.”

Zondag 9 april staat Antwerp – Cercle Brugge op het programma. De wedstrijd start om 16u.