Reds zetten 2022 sterk in met zege

17 januari, 2022

Antwerp stuurde Charleroi, toch een rechtstreeks concurrent voor de Champions play-off, met overtuigende 3-0 cijfers huiswaarts. Na een rustig wedstrijdbegin duwde Antwerp na 10 minuten het gaspedaal in en met succes. Op voorzet van Balikwisha kon Frey ongehinderd zijn eerste van het nieuwe kalenderjaar scoren. Frey was op dreef want enkele minuten later zette hij opnieuw de netten bol: 2-0. De dribbel en assist van Benson verdienden minstens evenveel applaus. In de tweede helft lieten de Reds het initiatief aan Charleroi, maar de beste kansen waren wel voor Antwerp. Op het einde scoorde The Great Old een derde keer via de ingevallen Samatta. Een clean sheet, 3 doelpunten, 3 punten: 2022 kon niet beter beginnen. Dankzij deze zege springt RAFC weer naar de 3e plaats in het algemeen klassement.

Voor de eerste match na de winterstop kon coach Priske geen beroep doen op Seck (Africa Cup), Fischer (blessure) en De Laet (schorsing). Dessoleil (ex-Charleroi) verscheen aan de aftrap.

RAFC scoort twee keer en controleert de match

Er hing een kil windje, maar het waren toch vooral de lege Bosuiltribunes die deden huiveren. Na een flauwe studieronde van een tiental minuten duwden de Reds met een forse tempoversnelling de temperatuur gelukkig de hoogte in. Eerst was er een uitstekende schietkans voor Balikwisha, even later verstuurde hij een uitstekende assist op Frey. De Zwitser twijfelde niet en kopte het leer voorbij een tevergeefs grabbelende doelman Kamara: 1-0! The Great Old had er zin in en trok snel opnieuw ten aanval. Benson met de heerlijke dribbel en assist, Frey met de trefzekere afwerking: 2-0! Eén minuut later had Yusuf al de 3-0 aan de voet, maar hij vergat de bal over de bezoekende doelman te stiften. De roodwitte storm ging liggen en Charleroi probeerde te reageren via Bayo, maar Butez zat er goed tussen. RAFC controleerde en dook met de dubbele voorsprong de rust in.

Reds behalen spaarzame, maar oververdiende zege

Charleroi trachtte in de tweede helft de Antwerpse defensie onder druk te zetten. Verder dan enkele afgeblokte schoten kwamen de bezoekers niet. Antwerp lag ondertussen gretig op de loer om foutjes van de tegenstander af te straffen. Bijna was het raak voor Balikwisha. Hij ontfutselde een Charleroi-verdediger de bal, leek op weg naar de 3-0 maar kon Frey net niet bereiken. Vijf minuten later mocht Engels ongehinderd oprukken tot aan het strafschopgebied. Zijn schot strandde op de buitenkant van de paal. The Great Old liet het initiatief terug aan Charleroi, maar verder dan wat steriele druk kwamen de Zebra’s niet. In de omschakeling kwam Antwerp een paar keer dicht bij een verlossende derde treffer. Uiteindelijk lukte het de ingevallen Samatta om de 3-0 op het bord te zetten, na alweer een mooie assist van Balikwisha. De bezoekers zetten alles op alles voor een eerredder, maar Butez was vastberaden zijn netten schoon te houden. Een schot van Gerkens belandde nog op de deklat, maar dat kon de pret niet drukken. De belangrijke zege tegen een concurrent in de strijd om de top 4 was een feit.

Man van de match Balikwisha straalde: “Ik ben heel tevreden met onze prestatie. Het klopt dat we niet echt diep zijn moeten gaan, maar je moet altijd alert blijven om een tegentreffer te vermijden. Charleroi is en blijft altijd een gevaarlijke ploeg. En natuurlijk ben ik blij met mijn twee assists. Dit geeft vertrouwen voor de komende matchen. Er komen nog belangrijke weken aan.”

RAFC trekt vrijdag 21 januari ’22 naar KV Oostende. De match in de Diaz Arena vangt aan om 20u45.