Scoreloos gelijkspel tegen stug STVV

Fotoverslag 22 februari, 2021

In de strijd om Play-Off 1 kon Antwerp, mits winst, een uitstekende zaak doen. Rechtstreekse concurrenten zoals Anderlecht, Genk en KVO hadden immers allemaal eerder op de dag punten laten liggen. Maar The Great Old kwam tegen STVV niet verder dan een scoreloos gelijkspel. De Kanaries vingen een weinig geïnspireerd en vermoeid ogend Antwerp zonder al te veel problemen op. De Truienaars kregen zelfs de beste kansen om de wedstrijd in hun voordeel te beslechten. RAFC blijft wel afgescheiden op de tweede plaats staan. Met nog zes wedstrijden te gaan in de reguliere competitie, telt Antwerp nu zes punten voorsprong op de vijfde in de stand.

Goed nieuws vanuit de ziekenboeg. Zowel Faris Haroun als Dieumerci Mbokani zaten sinds lang weer eens in de ruime wedstrijdkern. Voorin nam Lamkel Zé de plaats in van Avenatti. Gélin en Verstraete kwamen ook opnieuw in de ploeg. Ritchie De Laet mocht zich nog eens uitleven op de rechterflank.

Antwerp heeft moeite met laag Truiens blok

Met een Europese midweekmatch in de benen begon Antwerp de jacht op de drie punten. Al na vijf minuten dook Lamkel Zé gevaarlijk de zestien in, maar zijn schot kon de keeper van Sint-Truiden niet verontrusten. Op het kwartier was het de beurt aan Seck om de doelman van de tegenstander te testen. Zijn plaatsbal met binnenkant rechtervoet vormde opnieuw geen problemen voor doelman Schmidt (STVV). Daarna was het lang wachten op nieuw Antwerps doelgevaar. STVV hield de boel op slot en The Great Old miste tempo en inspiratie om de defensieve gordel open te breken. Pas op slag van rust was er weer eens wat opwinding voor de kooi van de Kanaries. De Laet kon een goeie assist van Gerkens net niet in doel verwerken, de rebound van Lior Refaelov werd afgeblokt.

Beste kansen voor STVV

Antwerp had een felle stroomstoot nodig om de match weer wat energie in te blazen. Het solide blok van STVV bleef echter voor problemen zorgen. En iets voorbij het uur hadden de Limburgers zelfs zomaar op voorsprong kunnen komen. De volledig vrijstaande Suzuki (STVV) kon een vrije trap van Brüls (STVV) echter niet afwerken. The Great Old trachtte de motor op toerental te krijgen, en wroette zich richting Truiens doelgebied. Een flankvoorzet van Lukaku werd door Gerkens net naast gekopt. Met nog twintig minuten op de klok mocht Mbokani zijn rentree maakte. En ook Miyoshi moest voor nieuwe, frisse ideeën zorgen. De verhoopte sprankeling bleef helaas uit. STVV zag nog een doelpunt afgekeurd wegens een voorafgaande overtreding op Seck. Meer opwinding viel er niet meer te rapen op de Bosuil. Coach Vercauteren was niet verrast door de flauwe partij van zijn team: “Er was geen tempo, ritme en intensiteit, maar dat is niet onlogisch na een Europese match. We kozen ervoor om niet teveel te roteren. Helaas kwamen de automatismen er niet uit.”

Donderdag 25 februari ’21 om 18u55 speelt RAFC de Europese terugwedstrijd in Glasgow tegen Rangers FC. Maandag 1 maart ’21 gaat de strijd om Play-Off 1 verder in Leuven. De match tegen OHL start om 20u45.