PERFECTE VLUCHT EN PITTIGE TRAINING OP STAGEDAG 1 IN WAIDRING

Nieuws 10 juli, 2023

Na een perfecte vlucht – zowel qua stiptheid als qua omstandigheden – zette Royal Antwerp FC stipt om 11 uur voet op Oostenrijkse bodem. Een vlotte busrit van een klein uur bracht het team daarna van de luchthaven van Salzburg naar het ons wel bekende KU-hotel in Waidring. In een jaar tijd is hier en in de omgeving niet zo veel veranderd. Behalve dan aan de staat van het trainingsveld. Dankzij de inspanningen van één van onze greenkeepers ligt de grasmat er stukken beter bij dan vorig jaar. SK Waidring, de club wiens veld we gebruiken, is trots dat ze opnieuw gastheer mag zijn voor de Belgische landskampioen. Getuige de rood-witte doelnetten en een spandoek om ons welkom te heten namens “Your friends of Waidring”.

Coach Mark van Bommel en zijn staf legden er meteen stevig de pees op. Eerst werd de groep in tweeën gesplitst en werd er op een kleine ruimte getraind op snelle balcirculatie, met het doel de bal zo lang mogelijk in de eigen rangen te houden. Daarna gebeurde hetzelfde in de grote groep, om te eindigen met verschillende wedstrijden 8 tegen 8 waarbij elke speler hoogstens twee keer achter elkaar de bal mocht beroeren en er uiteraard geprobeerd werd de doelman van de tegenstander te verschalken.

De doelmannen werden in het begin van de trainingssessie trouwens apart en letterlijk onder handen genomen door keeperstrainer Brian Vandenbussche. Met 5 zijn ze: Jean Butez, Senne Lammens, Ortwin De Wolf, Davino Verhulst en Niels Devalckeneer.

Kobe Corbanie werkte individuele oefeningen af. Hij revalideert van een voetblessure. Trouwens, in de groep zitten nog tal van andere jonge talenten die mee mogen proeven van het trainingskamp: Milo Horemans, George Ilenikhena, Victor Udoh en Andreas Verstraeten.

Onze Reds verwelkomen ook assistent Stef Wils, die deel uitmaakt van de staf van coach Mark van Bommel, en Younes Abdel Wahab die als video-analist bij het team is gekomen.

De avond is intussen gevallen over het gezellige bergdorp. Morgen trainen onze Reds twee keer.