TWEE STEVIGE TRAININGEN IN EEN HEET WAIDRING

Nieuws 11 juli, 2023

Kan het nóg warmer? Ja dus… Vandaag steeg het kwik tot vlot boven de 30 graden. Het weerhield onze Reds er evenwel niet van om twee stevige trainingen af te werken.

Stipt om half elf begon de ochtendsessie. Het was dan al 27 graden. De veldspelers kregen als ‘opwarming’ een reeks sprints voor de kiezen. De doelmannen werkten opnieuw apart. Het vervolg van de training bestond uit wedstrijdoefeningen op opbouw van achteruit en op afwerking, en uit tactische wedstrijdvormen.

Na de lunch en deugddoende rust vertrok de groep om half vijf (zoals altijd) met de mountainbike van het hotel naar het oefenveld. De afstand tussen beide is zo’n 1,5 kilometer en wees er desondanks maar zeker van dat de fietsers zullen hebben gezweet. De hitte was verzengend. Op het programma van de namiddagsessie: rondjes lopen aan een stevig tempo en krachtoefeningen met de focus op core stability. De doelmannen trainden opnieuw apart. Zij focusten op hun traptechniek.

Hoewel we in de bergen zijn, koelt het maar heel langzaam af. Het wordt dus ook een warme nacht in Waidring. Morgen opnieuw twee trainingssessies en ’s avonds de RAFC-quiz. Benieuwd welke bollebozen als winnaars uit de bus zullen komen!