Great Old bibbert maar pakt verdiende zege tegen KAS Eupen

17 december, 2021

RAFC heeft de laatste thuiswedstrijd van het jaar winnend afgesloten. Dankzij twee doelpunten voor de rust en een heerlijke knal van Nainggolan erna bleven de drie punten in Deurne-Noord. De Reds zaten direct goed in de match en beloonden een sterke eerste helft met doelpunten van Samatta en Benson. Eupen kon voor het rustsignaal nog weergaloos milderen met een knappe aansluitingstreffer. Weergaloos was ook het doelpunt van Radja in het begin van de tweede helft. The Great Old was baas maar kon niet verhinderen dat Eupen toch weer scoorde. Na het tweede tegendoelpunt sloop er plots twijfel in de Antwerpse rangen. Eupen voelde dat er misschien nog meer te rapen viel en zette aan voor een slotoffensief. In blessuretijd nam Verstraete alle twijfel weg, een verdiende zege voor Rood-Wit.

Coach Priske kon geen beroep doen op Seck en Bataille. Benson en Balikwisha mochten hun goede vorm van bij de aftrap tonen. Ook Gerkens en Almeida begonnen in de basis.

RAFC neemt match in handen

Van bij de aftrap was het zoeken naar een opening voor de Reds. De bezoekers hadden hun defensief blok op orde en loerden op een foutje bij Antwerp om tegen te prikken. En bijna met succes. Verstraete wilde achteraan met een kopbal een ploegmaat bedienen, maar kopte te zwak. Prevljak (Eupen) zat er goed tussen en ging zijn kans, Butez bracht secuur redding. Niet veel later sneed Benson een eerste keer door de Eupense verdediging. Nu was het aan de bezoekende doelman om zich te tonen. Ook Gerkens mocht een keer uithalen, maar hij zag zijn schuiver net naast het doel belanden. Antwerp kon 5 minuten later opnieuw gevaarlijk zijn via dribbelkont Manuel Benson. Hij zwiepte de bal op de kruin van Samatta en die werkte knap af: 1-0. The Great Old drukte nu door. De infiltratie van Ritchie was knap, de afwerking net niet goed genoeg. De rust was in zicht. Het signaal voor Benson om zich nog maar eens door te zetten. Deze keer waren voorbereiding en afwerking perfect, 2-0. Een assist én een doelpunt van Benny: RAFC zat op rozen. Voor het de kleedkamer kon induiken, slikte The Great Old toch nog de onverwachte aansluitingstreffer. Tegen de snoeiharde uithaal van Keita (Eupen) viel niets te beginnen: 2-1.

Toch nog nagelbijtend naar de zege

Snoeihard uithalen, was dat niet het handelsmerk van Radja? Net na de rust toonde Nainggolan nog eens waarom. Keeper Himmelmann was kansloos tegen het verschroeiend schot van Il Ninja: 3-1. RAFC leek de match nu echt wel in zijn definitieve plooi gelegd te hebben. Benson zette op zijn eentje de Eupense defensie nog eens onder druk. Zijn haarscherpe voorzet werd door Ritchie net niet in doel verwerkt. Een kwartier voor tijd werd het plots toch nog bibberen wanneer Prevljak zomaar de 3-2 op het scorebord prikte. De nieuwe aansluitingstreffer deed de twijfel toenemen bij RAFC. Eupen rook zijn kans en trok massaal ten aanval. Bij Antwerp gingen de alarmbellen af, maar de zege werd niet meer afgegeven. In blessuretijd nam Verstraete alle twijfels weg: 4-2.

Benson genoot na van een knappe prestatie: “Ik probeer gewoon mijn steentje bij te dragen en altijd alles te geven. Na de 3-2 sloeg de angst in de benen. We wilden geen nieuw Standard-scenario. Onze concurrenten hadden allemaal gewonnen, dus winnen was een must. Gelukkig zijn we daarin geslaagd.”

RAFC speelt voor de winterstop nog tweemaal buitenshuis. Zondag 19 december trekken we naar KRC Genk. De wedstrijd in de Cegeka Arena begint om 18u30. Op zondag 26 december trekken de Reds naar KV Kortrijk voor de laatste wedstrijd van 2021.