The Great Old buigt niet en wint op veld van Union

Fotoverslag 27 september, 2021

De twee traditieclubs uit Antwerpen en Brussel keken mekaar nog eens diep in de ogen in het Dudenpark en dat was -op het hoogste niveau- van 1973 geleden. RAFC kwam toen als overwinnaar uit de strijd, dankzij goals van Desaeyere en Karl Kodat. Ook nu kon The Great Old weer zegepralen én 2 keer scoren. Doelpuntenmakers van dienst: Michael Frey en Manuel Benson. Tot 20 minuten voor het einde keken onze Reds nog tegen een 1-0 achterstand aan. Antwerp had het moeilijk tegen een fris voetballend Union, maar kwam via Michael Frey toch langszij. 10 minuten voor tijd bezorgde Benson de Brusselaars een ijskoude douche door de 1-2 knap overhoeks binnen te trappen. De ingevallen Viktor Fischer had een belangrijke voet in beide doelpunten. Met deze knappe 12 op 12 blijft RAFC goed meedraaien aan de top van het klassement.

Geen De Laet op het wedstrijdblad, Ritchie was na de uitsluiting tegen Racing Genk één speeldag geschorst. Buta nam de vrijgekomen plek in de defensie in. Birger Verstraete nam de aanvoerdersband over. Viktor Fischer startte op de bank. In zijn plaats verscheen Samatta aan de aftrap.

RAFC geeft doelpunt in geschenkverpakking weg

Hoe de eerste 20 minuten van de match omschrijven? Een intense strijd, met veel potige duels op het middenveld en weinig kansen. Beide ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe, veel werk hadden beide doelmannen bijgevolg niet op te knappen. Het eerste schot op doel kwam van de voet van Samatta, maar zoefde over de kooi van Union. De Brusselaars schakelden een versnelling hoger en bestookten via Undav tot tweemaal toe de Antwerpse verdedigingslinie. Butez stond evenveel keer pal. RAFC probeerde te reageren: een vluchtschot van Nainggolan zorgde voor wat opwinding, maar helaas niet voor de voorsprong. De nieuwe reactie van Union liet niet lang op zich wachten. Eerst werd een doelpunt van de Brusselaars door de VAR afgekeurd, daarna ging Verstraete in de fout en kon Undav Union toch op voorsprong zetten: 1-0. Verstraete zette met een gekrulde vrije trap zijn fout bijna onmiddellijk recht, keeper Moris (Union) redde even knap.

Reds buigen achterstand helemaal om en pakken de 3 punten

Een zieke Bataille bleef achter in de kleedkamer, Seck was zijn vervanger. Wie pas na 5 minuten in de tweede helft weer op zijn plaats was geraakt, had al 3 uitstekende kansen gemist. Butez reageerde gelukkig weer uiterst gevat op pogingen van Vanzeir en Undav (Union). Zijn collega aan de overkant deed echter hetzelfde op een schot van Samatta. Toch zat Union beter in de match dan Antwerp, een tweede Brussels doelpunt hing in de lucht. Priske bracht Fischer, Benson en Eggestein in om het tij te doen keren. De invallers kweten zich perfect van hun taak. Fischer schilderde de gelijkmaker op het hoofd van Frey en zette vervolgens Benson op weg naar het doelpunt van de zege. Manuel twijfelde niet: 1-2! Wat een ommekeer! Ondanks steriele druk van Union werd de zege niet meer uit handen gegeven. Priske was gelukkig met de zege, maar zag toch ook nog werkpunten: “Natuurlijk zijn we blij met de 3 punten, maar defensief was het niet goed vandaag. We hebben zoveel kwaliteiten, maar die komen er nog te weinig uit. Ik ben wel supertevreden over het karakter en de inzet van mijn spelers.”

Donderdag 30 september ’21 ontvangt RAFC het Duitse Eintracht Frankfurt in de tweede wedstrijd van de poulefase van de Europa League. In de Jupiler Pro League speelt RAFC zondag 3 oktober ’21 gastheer voor KAA Gent. Deze match op de Bosuil begint om 18u30.