The Great Old gaat op en over Club Brugge in het absolute slot

Nieuws 15 mei, 2023

De thuismatch tegen Club Brugge werd een thriller van formaat. Antwerp keek al na één minuut tegen een achterstand aan en incasseerde halfweg de eerste helft nog een tweede doelpunt. Vincent Janssen kon even later met een rake knal weer vertrouwen in de rood-witte harten pompen. Na de rust ging The Great Old op zijn elan verder, maar scoren leek niet te lukken. De klok tikte ongenadig verder tot de ingevallen Gyrano Kerk vijf minuten voor tijd de gelijkmaker voorbij een kansloze keeper Mignolet trapte. De Bosuil veerde recht, elektriciteit hing in de lucht. Zou het nog kunnen? Club had geen haast en deed er alles aan om een Antwerps slotoffensief te saboteren. Het Brugs plannetje leek te lukken, tot Arthur Vermeeren er in minuut 97 alsnog 3-2 van maakte. Het eerste profdoelpunt van Vermeeren deed de Bosuil daveren op zijn grondvesten. Een schitterende apotheose van een heerlijke voetbalnamiddag.

Mark Van Bommel koos voor dezelfde elf namen die vorig weekend de maat hadden genomen van KRC Genk. The Great Old trad voor het eerst aan in de speciale retroshirts ter ere van de Europese finale op Wembley dertig jaar geleden.

RAFC XI
Butez - Bataille - Alderweireld - Pacho (67' Van den Bosch) - Avila - Vermeeren - Keita (27' Stengs) - Ekkelenkamp (80' Yusuf) - Muja (67' Kerk) - Balikwisha (80' Scott) - Janssen

Reds hebben moeite met een sterk Club

Een volle Bosuil was helemaal klaar voor de topper tegen Brugge, maar na twee minuten deed Mata (Club) het rumoer toch even verstommen. De eerste Brugse aanval leverde meteen een doelpunt op: 0-1. Antwerp ging op zoek naar de gelijkmaker, Vincent Janssen en Avila konden Mignolet niet verontrusten. Halfweg de eerste helft kreeg Antwerp een nieuwe opdoffer te verwerken. Vanaken kopte van dichtbij een hoekschop tegen de touwen: 0-2. Van Bommel greep voor de rust nog in en wisselde Keita voor de offensieve Stengs, maar Antwerp bleef moeite hebben met een stug Club Brugge. Toch zou The Great Old voor de rust nog kunnen milderen, via Janssen. De aansluitingstreffer bracht het geloof in een goede afloop weer helemaal terug. Maar dan moest er wel uit een ander vaatje getapt worden in de tweede helft.

Vermeeren trekt RAFC over de streep

Een gepast Antwerps antwoord op de strakke organisatie van de Brugse tegenstander bleef de eerste minuten nog uit. Janssen kreeg na tien minuten in de tweede helft wel een dot van een kans, helaas ging zijn kopbal helemaal de mist in. Club lag op de loer en hoopte nog een derde keer te kunnen toeslaan. Toch was het Antwerp dat steeds gevaarlijker werd en via Avila en de ingevallen Van den Bosch bijna de stand in evenwicht kon brengen. Vijf minuten voor tijd hingen de bordjes dan toch gelijk. Gyrano Kerk stormde op het Brugse doel af en liet keeper Mignolet kansloos achter: 2-2! Plots leek alles weer mogelijk en diep in blessuretijd zorgde Arthur Vermeeren voor totale euforie: 3-2!

De ploegmakkers zagen al heel het seizoen over wanneer ik mijn eerste goal ging maken. Dit leek me wel een goed moment”, grijnsde Vermeeren.

Met nog drie speeldagen te gaan blijft Antwerp op kop in de Champions’ Play-offs. Zondag 21 mei staat Club Brugge – RAFC op het programma. De match begint om 13u30.