Wedstrijdverslag: RAFC - Anderlecht

7 november, 2022

Antwerp begon sterk aan de match, maar het vuur doofde al snel uit. Anderlecht probeerde te profiteren, maar botste op een secure Antwerpse defensie. Aanvallend liep het wat minder voor The Great Old. Pas in het slot van de eerste helft kwam RAFC weer dreigend opzetten. Een plaatsbal van Balikwisha en een afgeweken schot van Yusuf waren de belangrijkste wapenfeiten voor de rust. In de tweede helft drukte Antwerp met veel powerplay de bezoekers met de rug tegen de muur. Het bevrijdend doelpunt bleef echter uit. Bataille was er bijzonder dichtbij, maar Anderlecht kon met wat geluk de netten toch schoon houden. De wedstrijd eindigde zoals hij begonnen was: 0-0.

Door het uitvallen van Sam Vines moest Van Bommel sleutelen aan zijn defensie. Jelle Bataille nam de plaats in van de Amerikaan. Van Bommel voerde geen andere wijzigingen door.

Grootste kansen pas op einde van eerste helft

Onze Reds vlogen er in een sfeervolle Bosuil vanaf het eerste fluitsignaal stevig in. Anderlecht werd goed vastgezet, alleen leidde dat niet onmiddellijk tot doelrijpe kansen. Geleidelijk aan kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, maar de Antwerpdefensie hield de deur stevig op slot. Butez had amper werk op te knappen. Zijn collega aan de overkant had op slag van rust meer werk met een plaatsbal van Balikwisha en mocht zich gelukkig prijzen dat een afgeweken schot van Yusuf net naast zoefde.

Reds kennen ook na rust geen geluk en blijven steken op gelijkspel

Het einde van de eerste helft had de hoop weer in de Antwerpse harten gepompt. En The Great Old ging gelukkig op zijn elan verder. Antwerp begon aan een tweede helft vol powerplay met pogingen van Ekkelenkamp en Stengs. RAFC gooide lijf en lede in de strijd, en drukte de bezoekers achteruit. Duels op het middenveld werden gewonnen, ballen werden heroverd, maar tot uitgespeelde kansen leidde dat allemaal niet. Invallers Valencia, Frey en Vermeeren gaven met nog een kwartier op de klok het offensieve compartiment een stevige energiestoot. Valencia zette zich meteen knap door, maar zag zijn scherpe voorzet ultiem gekeerd door de bezoekende keeper. In de herneming leek Bataille de 1-0 tegen de touwen te kunnen knallen, Debast (RSCA) en de paal stonden een bijna zekere Antwerpse voorsprong in de weg. Nog meer gevloek op de tribunes wanneer vlak voor affluiten Refaelov (RSCA) nog een vrije trap mocht nemen op de rand van de grote backlijn. De Antwerpse muur bracht gelukkig redding. Eindstand: 0-0. Het eerste gelijkspel voor RAFC dit seizoen.

Bataille baalde als een stekker na afloop: “Jammer dat die bal er niet ingaat. Da’s nu eenmaal de fase waarin we nu zitten. Hopelijk kunnen we in Brugge aan een nieuwe reeks beginnen.”

De topper tegen Club Brugge wordt gespeeld op zondag 13 november om 13u30. Maar eerst trekt RAFC naar SK Beveren in de 1/16e finale van de Croky Cup. Aftrap donderdag 10 november om 20u.