RAFC thuis ten onder tegen Fenerbahçe

Fotoverslag 5 november, 2021

In een stille Bosuil begonnen de Reds met een groot hart aan de match. Het Turkse Fenerbahçe werd vanaf de eerste minuut bij de keel gegrepen. Er waren ook kansen om op voorsprong te komen. Wat Antwerp echter niet lukte, deed Fenerbahçe wel: scoren. Helaas meer dan eens. Op het half uur stond RAFC al 3 doelpunten in het krijt. De wedstrijd leek bij de rust al gespeeld. In de tweede helft kon Antwerp geen vuist meer maken. De beste kansen waren zelfs opnieuw voor de bezoekers. Paal en doelman Butez verhinderden een vierde tegendoelpunt. Een bittere pil voor al wie Antwerp in zijn hart draagt. Een Europese avond om snel te vergeten.

Coach Brian Priske verwees Engels naar de bank. In zijn plaats kwam Bataille in de basiself, waardoor Ritchie De Laet centraal in de defensie plaats nam.

RAFC kan felle start niet verzilveren, Fenerbahçe maakt het koudweg af

We gaan hoog druk zetten. Fenerbahçe zit in een dip en kampt met blessures. Onze pressing moet voor onzekerheid zorgen bij onze tegenstander.” Coach Priske had het gameplan helemaal uitgetekend voor zijn troepen. De Reds begonnen ook meteen fel aan de wedstrijd met al in de aanvangsminuten enkele uitstekende kansen voor Frey en Fischer. De eerste tegenprik van de bezoekers was evenwel meteen raak. Yandas (Fener) kreeg te veel ruimte voor een afstandsschot en had de hoek maar voor het uitkiezen: 0-1. Antwerp leek niet van slag en ging nog feller op zoek naar de gelijkmaker. Een schot van Benson werd afgeblokt, twee corners op een rij leverden niets op. Op het kwartier doken de Turken nog eens op voor Butez en de hyperefficiënte bezoekers zetten meteen de 0-2 op het bord. Fischer had de aansluitingstreffer aan de voet, maar faalde. Dat deed Berisha (Fener) even later niet: 0-3. Een ijskoude douche voor The Great Old. Ei zo na scoorde Fenerbahçe zelfs voor de rust nog een vierde keer. Bataille en Frey trachten te milderen, maar ook zij kregen de bal niet voorbij de bezoekende doelman.

Tweede helft is maat voor niets

Yusuf werd gewisseld voor Dessoleil. Met een andere veldbezetting wilde RAFC een nieuw tegendoelpunt vermijden én de hoop levendig houden door snel te scoren. Na 5 minuten leverde Benson een prima voorzet af richting de vrijstaande Frey, maar die miste zijn schot. Het zou de enige kans worden voor Antwerp in een fletse tweede helft. Fenerbahçe kende geen moeite met een krasselend RAFC en had zelfs de beste mogelijkheden om de score nog verder uit te diepen. De paal en een alerte Butez vermeden een nog pijnlijkere nederlaag.

Na de match baalde Birger Verstraete: “Het was een nachtmerrie voor ons. Aanvallend en verdedigend was het ondermaats. Hoe we die tegendoelpunten slikken… Ik heb er geen woorden voor. En als we de kansen niet afmaken, krijg je dit. We hebben serieus wat recht te zetten tegen Anderlecht.”

In de JPL speelt RAFC zondag 7 november ’21 om 18u30 thuis tegen Anderlecht. De volgende Europese opdracht wordt op donderdag 25 november ’21 gespeeld om 21u in en tegen Frankfurt.