Wedstrijdverslag Young Reds - Zébra Elites

RAFC Academy 25 augustus, 2022

De aftrap was nog maar net gegeven of de intenties van onze Young Reds werden in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen meteen duidelijk: aanvallen. Een knappe combinatie leverde, na een goede tussenkomst van de Zébra-verdediging, net geen grote doelkans op. Zébra Elites probeerde de partij meer in handen te nemen en dat leidde na een dik kwartier spelen tot een eerste mogelijkheid. Doelman Devalckeneer bracht in de korte hoek goed redding. De Young Reds namen nadien het commando opnieuw over, maar gescoord werd er voor de rust niet: 0-0 na 45 minuten spelen.

Vroeg in de tweede helft werd Zébra-middenvelder Bongiovanni uitgesloten na twee gele kaarten in enkele minuten tijd. Met een man meer duwden de Young Reds door, met op het uur een gevaarlijke mogelijkheid vanop de linkerflank – maar de voorzet waaide aan alles en iedereen voorbij. De Zébras kwamen niet meer in het spel voor en onze Young Reds eisten de bal op. In minuut 72 kregen ze het deksel op de neus. Op hoekschop bracht Dalle Molle de Zébras, tegen de gang van het spel in, op voorsprong: 0-1. Tot het einde werd gestreden voor minstens een punt, maar gescoord werd er niet meer: 0-1 eindstand.

Op zaterdag 3 september staat KFC Dessel Sport – Young Reds op het programma. Aftrap om 19u30 in het Armand Melis Stadion.

De eerstvolgende thuiswedstrijd vindt plaats op zondag 11 september om 14u30 in het Herman Vanderpoortenstadion in Lier, wanneer onze Young Reds het opnemen tegen URSL Visé. Wil jij een wedstrijd van de Young Reds bijwonen? Hier vind je alle ticketinformatie terug!