Great Old boekt belangrijke zege in strijd om top 4

20 maart, 2022

De ontlading was groot toen Samatta in de slotfase van de match eindelijk de 1-0 op het bord prikte. De Reds domineerden de partij en kregen kansen, maar het eenrichtingsverkeer leverde aanvankelijk geen voorsprong op. Zulte Waregem was voor rust slechts één keer gevaarlijk met een kopbal van Gano (ex-RAFC). Zelfde spelbeeld na de rust. Richting spionkop staken de Reds nog een tandje bij, maar de bal wilde er niet in. De klok tikte genadeloos verder, de zenuwen gierden door de Bosuil. Tot de net ingevallen Samatta dan toch voor de verlossing zorgde. De assist van die andere invaller, Miyoshi, was even schitterend. Gouden wissels zorgden voor gouden punten.

Coach Brian Priske posteerde de teruggekeerde Ritchie De Laet op de linksachter. Sam Vines verdween uit de basis. Ook Yusuf verdween naar de bank, in zijn plaats verscheen Gerkens aan de aftrap.

RAFC XI
Butez - Buta - Seck - Dessoleil (76' Bataille) - De Laet - Verstraete (89' Yusuf) - Nainggolan - Gerkens (67' Miyoshi) - Benson - Balikwisha (76' Samatta) - Frey

Zulte Waregem XI
Bossut - Ciranni - Derijck - Pletinckx - De Bock - Doumbia - Sissako (86' Seck) - Kutesa (65' De Neve) - Vossen (77' Cools) - Dompé - Gano

Veel druk, maar geen doelpunten

The Great Old wilde absoluut de 3 punten thuishouden en ging vanaf het eerste fluitsignaal op zoek naar doelpunten. Na 10 minuten moest de bezoekende doelman Bossut zich al tweemaal onderscheiden op goeie pogingen van Frey en Verstraete. Even leek de vroege goal een feit, maar wegens voorafgaand buitenspel van Balikwisha ging het feestje niet door. De Reds bleven jacht maken op de voorsprong. Halverwege de eerste helft leek het dan toch te gaan gebeuren via de vrijstaande Frey. De Zwitser kopte de uitstekende assist van Balikwisha echter tegen de paal. Met de rust in zicht roerde ook Verstraete zich nog eens. Opnieuw stond het doelhout in de weg. Ruststand: 0-0.

Invallers zorgen voor delirium

Geruggesteund door de vocale steun van de Bosuil trokken de Reds weer enthousiast ten strijde. Op zoek naar de zoete smaak van de zegepraal. Maar als kansen gemist worden, blijft het altijd opletten voor die plotse tegenstoot van de opponent. Iets voorbij het uur timmerde Zulte Waregem een vlijmscherpe counter in elkaar. Met een ultieme inspanning ontmijnde de teruggekeerde Ritchie De Laet het gevaar. “Ritchie! Ritchie!” rolde als vanouds over de tribunes. Even later lukte het Ritchie net niet om de 1-0 binnen te schieten. Een kwartier voor tijd mocht hij moegestreden naar de kant. Een terechte, staande ovatie was zijn deel. Ondertussen tikten de minuten weg in het nadeel van The Great Old. Tot de ingevallen Samatta en Miyoshi de Bosuil dan toch in vuur en vlam zetten.

Priske: “We hadden de match volledig onder controle. Maar als je de kansen niet afmaakt, wordt het natuurlijk moeilijk. Samatta bezorgde ons gelukkig toch de verdiende zege.” Ook Radja vond de zege oververdiend: “Belangrijke zege voor de Champions’ Play-offs. Maar ik ben vooral ook blij dat Ritchie terug is. We zullen hem goed kunnen gebruiken de komende weken.”

Na de interlandbreak trekt RAFC naar OHL. De match wordt gespeeld op zaterdag 2 april, 20u45.