Bied mee op onze #MatchWornShirts en steun Younited Belgium!

Nieuws 22 december, 2021

Traditiegetrouw slaan de Belgische profclubs tijdens de kerstperiode de handen in mekaar om het fantastische werk van Younited Belgium te steunen.

Dit jaar wordt de Jupiler Pro League-wedstrijd tegen KV Kortrijk afgewerkt in unieke matchshirts die na afloop gesigneerd worden door onze Reds. Vervolgens worden deze unieke shirts geveild via www.bit.ly/RAFCyounited om fondsen te werven voor Younited Belgium.

Vorig seizoen bracht deze actie langs RAFC-zijde in totaal €16.679 op. Het shirt van Ritchie De Laet was het meest gewild en bracht €1.650 op voor het goede doel. In het seizoen 2019/20 bracht het shirt van captain Faris Haroun het duizelingwekkende bedrag van maar liefst €4.350 op. Welk shirt zal dit seizoen het meeste opbrengen voor Younited Belgium?

Meebieden is heel eenvoudig: surf naar www.bit.ly/RAFCyounited, klik op je favoriete shirt en plaats een bod. Bieden kan nog tot en met donderdag 30 december 21:00 uur.

De matchworn shirts zitten vol wedstrijdemotie en worden niet gewassen maar wél professioneel gereinigd om elk gezondheidsrisico uit te sluiten.

Bied mee en steun Younited Belgium!

De spelers van Younited Belgium zijn experten in het dagelijkse overleven. Zij strijden tegen kwetsbaarheid op vlakken zoals huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede en verslaving. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.

Elk team is een samenwerking tussen een voetbalclub en sociale organisaties zoals straathoekwerk, inloop- of ontmoetingshuizen, buurtsport en crisis- en opvangcentra. Dat vertaalt zich ook visueel: Younited-teams combineren hun eigen logo met dat van Younited Belgium waarin Ambiorix, de dapperste aller Belgen symbool staat voor de kracht en moed van de deelnemers. De gedeelde baseline luidt ‘My Team, My Home’.

Voor de wedstrijd tegen KAS Eupen werden onze eigen Antwerp Streetboys nog uitgenodigd door trouwe partner Port of Antwerp voor een kerstdiner.