Staantribune T4 niet toegankelijk tegen Eupen

9 februari, 2023

Disciplinaire sanctie na gebeurtenissen wedstrijd tegen Anderlecht

Tijdens onze eerstvolgende thuiswedstrijd, op zaterdag 18 februari om 16u tegen Eupen, zal een deel van de Bosuil niet toegankelijk zijn voor de fans. Dat is een gevolg van de sanctie die het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal ons onlangs heeft opgelegd na incidenten met pyrotechnisch materiaal en vuurwerk tijdens de thuismatch tegen Anderlecht op 6 november 2022.

De opgelegde straf heeft betrekking op de vakken 413 t/m 416 en heeft als concreet gevolg dat die vakken volledig leeg moeten blijven tijdens de wedstrijd tegen Eupen.

De club heeft de voorbije jaren veel geïnvesteerd in het creëren van een veilige voetbalomgeving en het kunnen identificeren van de juiste personen. Dat gebeurt in overleg met alle bevoegde instanties, zowel binnen het voetbal als erbuiten, en met delegaties van de verschillende supportersgroepen. We gaan dat blijven doen en verder uitbreiden. We betreuren dan ook ten zeerste het feit dat collectieve straffen worden uitgesproken. Dat straft vele onschuldige supporters en biedt geen enkele oplossing in zake een betere identificatie en het voorkomen van incidenten in de toekomst.

Praktische regeling

Alle supporters met een abonnement voor de vakken 413, 414, 415 en/of 416 zullen de wedstrijd op 18 februari om 16u tegen Eupen niet kunnen bijwonen.

Omdat het omwille van organisatorische en veiligheidsredenen onmogelijk blijkt om de vakken 411, 412 en 417 geïsoleerd open te houden, zijn we verplicht ook die vakken te sluiten. De abonnees van die vakken krijgen de kans om voor de match tegen Eupen een andere plaats in het Bosuilstadion te vragen. De voorrangsperiode daarvoor loopt tot en met maandag 13 februari. De betrokken abonnees krijgen via een aparte mailing meer info over de te volgen procedure.

Concreet moet de staantribune van T4 dus verplicht volledig sluiten.

Op dinsdag 14 februari start de losse ticketverkoop voor de wedstrijd tegen Eupen.