Wat er ook moge gebeuren… zelfs terreur.

Nieuws 16 september, 2021

‘Wat er ook moge gebeure’ klinkt het in ons clublied. Dat zinnetje slaat op sportief succes of tegenslag en dat echte supporters er sowieso altijd staan. Het slaat ook op een gevoel dat supporters verbindt in het leven buiten het voetbal om. Er zijn voor elkaar. Elkaar steunen door dik en dun. Ook bij het quasi onvoorstelbare. Dat geldt zeker voor het Antwerpse koppel Aristide en Marion Melissas – Van Reeth.

Op een prachtige herfstdag in 2017 maakte een IS-terrorist in een pick-up abrupt een einde aan hun fietstrip langs de Hudson in New York. Er vielen acht doden. Aristides vrouw raakte beide benen kwijt, hij lag op straat met een gespleten schedel. Zij en andere overlevenden roepen nu in een wereldwijde campagne op tot solidariteit. "Want terreur kan ons állemaal raken. Op eender welk moment. Eender waar." Wat er ook moge gebeure… zelfs het quasi ondenkbare. In de documentaire 'Back on Track' die deze zondag 19 september om 22.40 uur te zien is in 'Telefacts' op VTM doen ze hun verhaal.

In de documentaire zit het echtpaar helemaal op dezelfde lijn, samen met een aantal andere slachtoffers die de terreur in onder andere de Parijse concertzaal Bataclan en in de metro in Maalbeek overleefden: ze pleiten voor zoveel mogelijk financiële steun voor álle slachtoffers van terreur. “Een aanslag kan wel degelijk iedereen overkomen. Daarom moeten we nu solidair zijn." Terreur kan ons allen raken, op éénder welk moment, eenders waar, eenders wie! Je valt financieel, physisch en psychologisch in een zwarte put en de koord om eruit te raken is zo moeilijk om te vinden!

Terwijl sommigen de nodige veerkracht snel kunnen vinden, zijn er helaas velen die deze niet vinden, en waar het hersteltrajekt veel langer zal duren .

Royal Antwerp FC roept al haar supporters op om – 20 jaar na de aanslagen van 9/11 – naar deze reportage te kijken en vanuit de volle wetenschap dat “wat er ook moge gebeure” ook geldt in de meest absurde en vreselijke situaties hun warm rood-wit hart te tonen en een donatie te doen via https://togetherstronger.eu/nl....

'Back on Track' in 'Telefacts' op VTM, zondag 19 september om 22.40 uur