Wedstrijdverslag: RFC Liège - Young Reds

RAFC Academy 20 februari, 2023

Afgelopen zondag speelden onze Young Reds op het veld van de nummer 2 in de stand, RFC Liège. In de heenwedstrijd werd er met 1-0 gewonnen na een doelpunt van Gaston Avila. De Luikenaars waren dus uit op revanche. Zo’n 2500 supporters daagden op, waaronder ook enkele Antwerpfans.

Langs Rood-Witte kant geen verrassingen in de basiself. Enkel Ortwin De Wolf maakte sinds lange tijd minuten bij onze Young Reds. Bij Luik één oude bekende onder lat: Kevin Debaty. Daarnaast op te merken in de spits bij Luik: Jérémy Perbet.

De aanwezige aanhang bij Luik bracht ook wat meer nervositeit met zich mee bij onze Youngsters, en dat vertaalde zich in de openingsfase van de wedstrijd. Op een eerste grote kans was het wachten tot minuut 30. Na een hoekschop voor de thuisploeg leek Elmazhad de bal nog te kunnen ontzetten, maar het was Perbet die de openingstreffer op zijn naam schreef na een simpele binnentikker.

Het slot van de eerste helft veranderde niets aan het spelbeeld. Van de thuisploeg kwam net wat meer dreiging uit, maar dat leidde niet tot concreet doelgevaar. Het was voornamelijk zaak voor onze Young Reds de rust te halen zonder extra tegendoelpunt.

Na wat bijsturen tijdens de rust bleven Amal en Davis in de kleedkamer. Smits en Ben Hamed kwamen hen vervangen. Al na 5 minuten spelen kwam Luik op een dubbele voorsprong. Merlen schudde een knappe individuele actie uit de voeten en liet De Wolf geen kans.

De 2-0 leek de wedstrijd op slot te doen, maar daar dacht Ben Hamed anders over. In minuut 65 kapte hij zich knap vrij en schoot met zijn mindere rechtervoet de bal in de verste hoek binnen. 2-1 en plots was alles nog mogelijk.

Onze Young Reds namen na de aansluitingstreffer resoluut het initiatief en voerden voor het eerst in de wedstrijd het ‘game plan’ perfect uit, aldus onze beide coaches. Het spelbeeld kantelde en dat was voelbaar op de tribunes. Het thuispubliek liet zich horen en voelde onze Reds gevaarlijker worden.

Vanhees kwam Vandeplas vervangen en kreeg meteen een grote kans aangeboden. Zijn schot miste richting en vloog over het doel van Debaty. De 2-2 hing in de lucht, maar toch trilden de netten aan de overzijde. De 3-1 werd, opnieuw na een hoekschop, in twee tijden in doel verwerkt door Mputu (’78).

Nadien waren er geen echte kansen meer te noteren en zo bleven de drie punten in Luik. Volgende wedstrijd voor onze Young Reds nu zondag tegen Jong KAA Gent om 14u30.