Eerste driepunter voor Young Reds

RAFC Academy 5 september, 2022

De eerste driepunter voor onze Young Reds is een feit! Op het veld van Dessel werd afgelopen zaterdag met het kleinste verschil gewonnen. Een late kopbal van Visar Shala zorgde voor de 0-1 overwinning.

Het was Dessel dat het best aan de wedstrijd begon. Al na enkele minuten werd Antwerp-doelman Devalckeneer aan het werk gezet, zonder groot gevaar. Onze Young Reds hadden het openingskwartier nodig om in de wedstrijd te komen, en na ruim 25 minuten zorgde Gwendal Degallaix voor het eerste schot tussen de palen. Het evenwicht in de wedstrijd werd hersteld en RAFC kwam steeds gevaarlijker opzetten. Na een knappe één-twee zette Krasniqi zich goed door op links, maar zijn voorzet werd onschadelijk gemaakt door de Desselse verdediging. Niet veel later kwamen de Young Reds opnieuw gevaarlijk opzetten. Degallaix probeerde Vermeeren met een listige en knappe doorsteekpas voor doel te zetten. Opnieuw zorgde een Dessels been voor een hoekschop.

Met nog 5 minuten op de klok bewees Antwerp-doelman Devalckeneer zijn waarde. Met een knappe voetreflex en even later een nóg betere redding op een tegenvoetse bal, werd de 1-0 maar net vermeden. Rusten bij 0-0.

Het was de thuisploeg die het scherpst uit de kleedkamer kwam. De eerste kansen waren dan ook voor Dessel, zonder al te groot doelgevaar. Nadien herpakten onze Young Reds zich. RAFC had het vaakst de bal en was scherper in de duels. Op een gevaarlijke counter van Dessel in minuut 70 na, leek de match op een 0-0 gelijkspel te eindigen. Visar Shala besliste daar anders over in minuut 85. Een perfect aangesneden hoekschop van Degallaix werd perfect binnengekopt. Wat volgde was een grote ontlading bij onze Young Reds, die zo hun eerste 3 punten van het seizoen pakten.

De volgende wedstrijd vindt plaats op zondag 11 september om 14u30 in het Herman Vanderpoortenstadion (Lier). Onze Young Reds nemen het dan op tegen URSL Visé. Meer info over hoe je de thuiswedstrijden bijwoont vind je hier.