RAFC ontving het Football & Community label van de Pro League. De club krijgt deze prijs door haar sterke sociale werking en duurzame ontwikkeling.

Het Football & Community label wordt toegekend aan de Pro League-clubs die zich het voorbije jaar hebben ingezet voor het organiseren van kwaliteitsvolle community activiteiten, met aandacht voor de lokale context, duurzame partnerschappen en de huidige Covid-19 situatie.

Zo stak The Great Old onlangs de organisatie van de zelfmoordlijn een handje toe. Tijdens de maand december nam stamnummer 1 het voortouw met een bewustmakingsactie en vroeg aandacht voor een onderwerp dat binnen het voetballandschap vaak gemeden wordt: mentaal welzijn. De boodschap “Heb je hulp nodig?" of “Ben je bezorgd om iemand?" werd een maand lang getoond op alle media kanalen van RAFC en op spandoeken in het stadion.

Als stamnummer 1 zijn we trots om dit label opnieuw in ontvangst te nemen. Het Pro League Football & Community label is de opvolger van het Pro League + label als gevolg van de rebranding van de Pro League. Het doel van deze prijs is om clubs aan te zetten zich te engageren in hun lokale community.