Younited

Younited Antwerp

Onder Younited Antwerp vallen 3 teams die bestaan uit spelers die expert zijn in het dagdagelijks overleven. Ze strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, gezondheid, welzijn, armoede migratie of verslaving. In hun team vinden ze meer dan ploegmaats – ze vinden er een thuis. Ze worden er gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en hen zowel op als naast het veld begeleiden. De 3 teams zijn:

  • Nomaadboys: Dit team bestaat vooral uit deelnemers die in een heel precaire situatie zitten. Het vaste aanbod bestaat uit een wekelijkse voetbaltraining en 2 korte poetsmomenten in het stadion.
  • Antwerp Streetboys: Dit team bestaat uit deelnemers die ook een individueel traject hebben lopen. Het vaste aanbod bestaat uit een wekelijkse training en een poetsmoment in het stadion. Het individuele traject heeft altijd wel voorrang op het vaste aanbod.
  • Antwerp Legends: Dit is een team waar onze spelers, na het beëindigen van hun individueel traject, kunnen blijven voetballen. Naast hen zijn ook spelers van verschillende Antwerpse voetbalinitiatieven gelinkt aan Younited Belgium welkom.

Dit project wordt getrokken door Sporting A met ondersteuning van Free Clinic en Beschut Wonen en AntwerpFirst. Vanuit AntwerpFirst voorzien we de nodige spelersuitrustingen voor de teams en geven we mee invulling aan extra sportieve activiteiten en voorzien we regelmatig tickets zodat deze spelers ook de kans krijgen om regelmatig thuiswedstrijden van RAFC bij te wonen.