Kom samen met je Bosuilbubbel live supporteren voor onze Reds!

Nieuws 10 september, 2020

Supporteren met je Bosuilbubbel!

Van de veiligheidsdiensten en bevoegde instanties kreeg onze club vandaag groen licht om vanaf de eerstvolgende thuiswedstrijd 4000 thuisfans toe te laten in ons stadion. Die eerste thuiswedstrijd wordt op 20 september 2020 om 20u45 op de Bosuil gespeeld tegen KAS Eupen. Sta je ook te popelen om als Antwerpabonnee deze wedstrijd bij te wonen? Registreer dan vandaag nog je Bosuilbubbel en hou daarbij rekening met het vastgelegde protocol.

“Dit protocol garandeert voldoende veiligheid voor de supporters”, zegt Vlaams minister van Sport Ben Weyts. “Weer wedstrijden kunnen bijwonen, geeft een positief perspectief aan vele voetbalsupporters. Sportieve evenementen brengen mensen samen, geven kleur aan het leven én zetten aan tot sporten.”

SUPPORTEREN MET JE BOSUILBUBBEL: hoe werkt het?

Hoeveel vrienden telt mijn Bosuilbubbel?

Max. 5 volwassenen, die allen RAFC-abonnee zijn. Kinderen jonger dan 12 jaar worden hier automatisch aan toegevoegd als zij gelinkt zijn aan je account. Een Bosuilbubbel kan dus bestaan uit bijvoorbeeld 5 volwassenen en 3 kinderen jonger dan 12 of uit 4 volwassenen en 4 kinderen jonger dan 12. (Let wel: het gaat hier om mensen uit uw eigen “dagelijkse leven”-bubbel, niet om een nieuw samengestelde bubbel.)

Hoe maak ik mijn Bosuilbubbel aan?

  1. Via het ONE account of de RAFC-app nodig jij als organisator vòòr 16 september maximum vier vrienden of familieleden uit om deel uit te maken van jouw Bosuilbubbel. Let op! Ook als je alleen komt dien je een bubbel aan te maken.
  2. Uitnodigen kan enkel via een geldig telefoonnummer, gekoppeld aan een ONE account.
  3. Wie de uitnodiging accepteert, komt direct in jouw specifieke Bosuilbubbel terecht.

Hoe worden de 4000 abonnees geselecteerd?

Uit alle bubbels die zijn aangemaakt, maakt ons ticketingsysteem een 100% willekeurige en volledig automatische selectie. Je kan je Bosuilbubbel dus niet opgeven voor één enkele wedstrijd.

Kan ik mij inschrijven in verschillende bubbels?

Nee. Als je in verschillende bubbels wordt uitgenodigd zal je één definitieve keuze moeten maken.

Als mijn Bosuilbubbel niet geselecteerd is voor de match tegen Eupen, zijn wij er dan zeker de volgende keer bij?

Tot aan de winterstop zijn er acht thuiswedstrijden. Het automatisch selectiesysteem is zo geprogrammeerd dat elke Bosuilbubbel een thuismatch tegen Club Brugge of Standard Luik of KV Mechelen of Beerschot zou moeten kunnen meepikken. (Volgens de richtlijnen die vandaag gelden) Heb je met je Bosuilbubbel een thuismatch kunnen bijwonen, kom je weer in aanmerking voor een volgende thuismatch als ook alle andere bubbels een wedstrijd hebben kunnen bijwonen.

Hoe verloopt het stadionbezoek praktisch?

Omdat er heel wat extra maatregelen gelden sturen we je daags voor de wedstrijd die voor jou geselecteerd werd een duidelijk overzicht met alle mogelijke praktische maatregelen waarmee je rekening moet houden, zoals bijvoorbeeld thuisblijven bij ziekte of niet afzakken naar het stadion zonder ticket. Wij vragen alle supporters met aandrang om al deze richtlijnen bijzonder nauwgezet op te volgen.

Hoe lang blijft het systeem van de Bosuilbubbel in werking?

Daar hebben we nu geen antwoord op. We wachten samen met jullie de verdere ontwikkelingen rond COVID-19 af. Zolang een bubbel van vijf personen de norm blijft voor de overheid, zullen we dit systeem blijven hanteren. Natuurlijk zien we graag zo snel mogelijk alle Antwerpabonnees allemaal samen weer supporteren.

BELANGRIJK: CORONASTATUS VAN JOUW BUBBEL

Wij roepen alle supporters op om respect te hebben voor ieders gezondheid. We vragen dan ook om je bubbelgenoten tijdig te verwittigen als je beantwoordt aan één van de bekende risicofactoren. Registreer dit ook zo in je account. Dit laat RAFC toe om het risicoprofiel van iedere bubbel als geheel te bepalen. Breng geen andere mensen in gevaar. Samen sterk! Samen gezond! Samen Antwerp!

We kijken er ongelofelijk hard naar uit om jullie eindelijk weer terug te zien op de Bosuil. Wij roepen jullie daarom op om je Bosuilbubbel zo slim en zo maximaal mogelijk samen te stellen. Als club engageren wij ons om er alles aan te doen om een tijdelijke heropening van Tribune 2 mogelijk te maken. De finale beslissing hieromtrent wordt volgende week donderdag door de bevoegde instanties genomen. De grootte en de hoeveelheid van de geregistreerde bubbels en de goedkeuring over deze tribune bepalen het uiteindelijk toegelaten aantal supporters.