Vzw SODA+ ondersteunt scholen bij het motiveren van hun leerlingen. SODA staat voor stiptheid, orde, discipline en attitude. Het SODA attest dient als beloning voor leerlingen met een positieve professionele attitude in het beroeps, buitengewoon, deeltijds en technisch secundair onderwijs. Belangrijk in de visie van SODA is de positieve aanpak: de focus ligt op de beloning van leerlingen met een correcte houding.

Lees hier het artikel van Gazet van Antwerpen.

AntwerpFirst wil leerlingen motiveren en aanmoedigen tot het behalen van hun SODA-attest. Vanuit AntwerpFirst faciliteren we het project door Ritchie De Laet en Davino Verhulst enerzijds en Mandela Keita en Arbnor Muja anderzijds het gezicht te maken van een SODA-school. Dit schooljaar zijn de het Sint Jozef College uit Schoten en Don Bosco Hoboken de deelnemende scholen.

Maandelijks selecteert het SODA-team van de school 6 leerlingen die goed gescoord hebben op de vaardigheden. Deze leerlingen worden, samen met twee leerkrachten, de maand daarop uitgenodigd voor een thuiswedstrijd op Antwerp in de business seats, waarbij AntwerpFirst na de wedstrijd een meet and greet voorziet met de spelers die het gezicht zijn van de activiteit. Op het einde van het schooljaar organiseert AntwerpFirst een rondleiding voor de leerlingen en faciliteert het de uitreiking van SODA-attesten op de Bosuil.

In samenwerking met de FASC en Kazerne Dossin gaan we met 135 supporters in het voorjaar van 2024 op bezoek bij Kazerne Dossin. Meer info volgt!

___

In 2021 startte de Pro League in samenwerking met Holocaust- en mensenrechtenmuseum Kazerne Dossin een campagne tegen racisme en discriminatie. Kwetsende en discriminerende uitlatingen horen niet thuis in de samenleving en al zeker niet in en rond de voetbalstadia.

Lees hier het artikel van VRTNWS.

AntwerpFirst staat volledig achter de sensibilisering en bewustwording omtrent racisme en discriminatie en ging dan ook met RAFC supporters naar Kazerne Dossin voor een groepsrondleiding voetbal. In de groepsrondleiding voetbal leerden de supporters hoe wij-zij denken positief en mooi kan zijn binnen voetbal en competitie, maar ook hoe het een negatieve dynamiek kan creƫren die we ten allen tijden moeten vermijden. Ook proberen we het reactief aanbod waarbij sprake is van individuele trajecten te linken aan trajecten van jongeren die gekend zijn binnen de gebiedsgebondenwerking Deurne Noord.

Een voetbalstadion bezoeken is niet even evident voor iedereen. Daarom organiseren we, in de mate van het mogelijke, een educatieve rondleiding in het Bosuilstadion voor scholen, organisaties die werken met kwetsbare doelgroepen en/of jonge voetballertjes. Indien de gelegenheid zich voordoet combineren we deze ervaring met het bijwonen van een wedstrijd. We stellen hiervoor iedere thuiswedstrijd 25 tickets ter beschikking.