RAAFC

RAAFC, oftewel Royal Antwerp Amputee Football Club. In samenwerking met Antwerpfirst wil RAAFC Amputee Football op de kaart zetten en is ook meteen de eerste ploeg in België.

Wil meer weten over Amputee Footbal of wil je zelf deelnemen? Surf dan zeker naar de pagina van Amputee Football Belgium via deze link.

Blindentribune

Royal Antwerp FC voorziet dit seizoen tijdens elke wedstrijd van onze Reds een tribune voor blinden en slechtzienden.

Via een hoofdtelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap, … Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt.

Interesse in een plek op onze blindentribune? Neem dan contact op via antwerpgfans@gmail.com

G-Fans

De ASC Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden. Daarnaast zet ASC Antwerp G-Fans zich ook in voor de belangen van supporters met een beperking en geven ze advies over de toegankelijkheid van het stadion. De supportersgroep bestaat in 2024 uit 151 aangesloten leden.

In de samenwerking tussen ASC Antwerp G-Fans en RAFC is afgesproken dat het beheer van losse tickets op mindervalideplatformen door ASC Antwerp G-Fans wordt gedaan. Mindervalide parkingplaatsen worden beheerd door RAFC.

Er wordt momenteel gewerkt aan nieuwe richtlijnen. Specifieke informatie over oa. attesten en prijzen zal je binnenkort hier terugvinden.

Voor meer informatie kan je mailen naar: antwerpgfans@gmail.com

Younited Antwerp

Onder Younited Antwerp vallen 3 teams die bestaan uit spelers die expert zijn in het dagdagelijks overleven. Ze strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, gezondheid, welzijn, armoede migratie of verslaving. In hun team vinden ze meer dan ploegmaats – ze vinden er een thuis. Ze worden er gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en hen zowel op als naast het veld begeleiden. De 3 teams zijn:

  • Nomaadboys: Dit team bestaat vooral uit deelnemers die in een heel precaire situatie zitten. Het vaste aanbod bestaat uit een wekelijkse voetbaltraining en 2 korte poetsmomenten in het stadion.
  • Antwerp Streetboys: Dit team bestaat uit deelnemers die ook een individueel traject hebben lopen. Het vaste aanbod bestaat uit een wekelijkse training en een poetsmoment in het stadion. Het individuele traject heeft altijd wel voorrang op het vaste aanbod.
  • Antwerp Legends: Dit is een team waar onze spelers, na het beëindigen van hun individueel traject, kunnen blijven voetballen. Naast hen zijn ook spelers van verschillende Antwerpse voetbalinitiatieven gelinkt aan Younited Belgium welkom.

Dit project wordt getrokken door Sporting A met ondersteuning van Free Clinic en Beschut Wonen en AntwerpFirst. Vanuit AntwerpFirst voorzien we de nodige spelersuitrustingen voor de teams en geven we mee invulling aan extra sportieve activiteiten en voorzien we regelmatig tickets zodat deze spelers ook de kans krijgen om regelmatig thuiswedstrijden van RAFC bij te wonen.

Tewerkstelling

In samenwerking met De Vijver vzw, OLO-Rotonde vzw, Pegode vzw, Katrinahof Inclus en BO De Leerexpert krijgen 9 personen met autismespectrumstoornis of een licht verstandelijke beperking de kans om onder begeleiding enkele vaste momenten per week in ons stadion te komen werken.

E-sports team RAFC

Een lokaal team van EA FC-spelers die tweemaal per week oefenen onder deskundige begeleiding van E-sports coach Youssef Afassi. Om de spelers te laten groeien wordt er mee gedaan aan on- en offline competities. Zo hopen we jongeren uit de wijk te laten ontwikkelen tot volwaardige EA FC-spelers.

In februari 2024 start het nieuwe EA FC-seizoen. Alexander Zimet en Ilyas El Ahmadi zullen RAFC vertegenwoordigen als E-sporters.

Heb jij het talent om uit te komen voor het E-sports team RAFC? Meld je aan voor een testtraining via antwerpfirst@rafc.be!

    RAFC heeft geen eigen G-voetbalteam. Toch vindt AntwerpFirst het belangrijk om G-voetbal te ondersteunen. Daarom experimenteert AntwerpFirst samen met de clubs FC OXACO-Boechout en KSVB Driehoek tijdens het seizoen 2024-2025 hoe een mogelijke samenwerking er kan uitzien, die ook kan uitgerold worden in andere Antwerpse G-voetbalwerkingen.