RAAFC

RAAFC, oftewel Royal Antwerp Amputee Football Club. In samenwerking met Antwerpfirst wil RAAFC Amputee Football op de kaart zetten en is ook meteen de eerste ploeg in België.

Wil meer weten over Amputee Footbal of wil je zelf deelnemen? Surf dan zeker naar de pagina van Amputee Football Belgium via deze link.

Antwerp Streetboys

De Antwerp Streetboys is onze ploeg van (ex-) dak- en thuislozen, mensen met verslavingsproblematieken, ex-gedetineerden, … actief binnen Younited Belgium, gesteund door onze partner Port of Antwerp-Bruges.
Dit is een sociaal – sportieve organisatie die voetbal inzet als middel om mensen aan de rand van de samenleving terug te verankeren in de bredere maatschappij.

De Antwerp Streetboys is een samenwerking tussen Free Clinic vzw (Activeringsteam Harde Kern Druggebruikers), CAW Antwerpen, SportingA en RAFC. Deze ploeg van dak- en thuislozen, speelt binnen de nationale competitie van Younited Belgium.

Blindentribune

Royal Antwerp FC voorziet dit seizoen tijdens elke wedstrijd van onze Reds een tribune voor blinden en slechtzienden.

Via een hoofdtelefoon krijg je deskundige en kleurrijke commentaar van Inter-voetbalcommentatoren. Ze becommentariëren de wedstrijd integraal en geven veel details mee: posities op het veld, uitleg over een actie, de emoties in het stadion, reacties van spelers, de locatie van een vrije trap, … Op die manier geniet je als blinde en slechtziende supporter in het stadion volop van de match en kan je meeleven met wat er zich op het veld afspeelt.

Interesse in een plek op onze blindentribune? Neem dan contact op via antwerpgfans@gmail.com

G-Fans

De ASC Antwerp G-fans is een erkende supportersvereniging die zich sinds 2012 inzet voor de begeleiding van personen met een beperking tijdens thuiswedstrijden. Daarnaast zet ASC Antwerp G-Fans zich ook in voor de belangen van supporters met een beperking en geven ze advies over de toegankelijkheid van het stadion.

Het lidgeld voor deze supportersclub bedraagt 10 euro op jaarbasis. Na het betalen van het lidgeld kan je inschrijven:

  • om naar een thuiswedstrijd in de competitie, beker of Europees te komen kijken.
  • voor onze 2 uitwedstrijden in de competitie en wie weet opnieuw voor een bekerfinale.
  • voor onze extra activiteiten (bv de rondleiding in het stadion naar aanleiding van ons 10-jarig bestaan, gratis bezoek aan de expo over Vic Mees, …)

Uiteraard altijd tot zolang de beschikbare plaatsen het toelaten.

In de samenwerking tussen ASC Antwerp G-Fans en RAFC is afgesproken dat het beheer van deze specifieke tickets door ASC Antwerp G-Fans wordt gedaan en de parkingplaatsen worden beheerd door RAFC.

Specifieke informatie over richtlijnen, attesten en prijzen vind je terug via deze link.

Voor meer informatie kan je mailen naar: antwerpgfans@gmail.com

Younited Antwerp

Onder Younited Antwerp vallen 3 teams die bestaan uit spelers die expert zijn in het dagdagelijks overleven. Ze strijden tegen kwetsbaarheid op het vlak van huisvesting, gezondheid, welzijn, armoede migratie of verslaving. In hun team vinden ze meer dan ploegmaats – ze vinden er een thuis. Ze worden er gecoacht door sociaal werkers die hen een warm welkom bieden en hen zowel op als naast het veld begeleiden. De 3 teams zijn:

  • Nomaadboys: Dit team bestaat vooral uit deelnemers die in een heel precaire situatie zitten. Het vaste aanbod bestaat uit een wekelijkse voetbaltraining en 2 korte poetsmomenten in het stadion.
  • Antwerp Streetboys: Dit team bestaat uit deelnemers die ook een individueel traject hebben lopen. Het vaste aanbod bestaat uit een wekelijkse training en een poetsmoment in het stadion. Het individuele traject heeft altijd wel voorrang op het vaste aanbod.
  • Antwerp Legends: Dit is een team waar onze spelers, na het beëindigen van hun individueel traject, kunnen blijven voetballen. Naast hen zijn ook spelers van verschillende Antwerpse voetbalinitiatieven gelinkt aan Younited Belgium welkom.

Dit project wordt getrokken door Sporting A met ondersteuning van Free Clinic en Beschut Wonen en AntwerpFirst. Vanuit AntwerpFirst voorzien we de nodige spelersuitrustingen voor de teams en geven we mee invulling aan extra sportieve activiteiten en voorzien we regelmatig tickets zodat deze spelers ook de kans krijgen om regelmatig thuiswedstrijden van RAFC bij te wonen.

Tewerkstelling

In samenwerking met De Vijver vzw, OLO-Rotonde vzw, Pegode vzw krijgen 4 personen met autismespectrumstoornis de kans om onder begeleiding enkele vaste momenten per week in ons stadium te komen werken.

FC Upcomming

Een lokaal team van EA FC-spelers die 2 maal per week oefenen onder deskundige begeleiding van een E-sports coach. Om de spelers te laten groeien wordt er mee gedaan aan on- en offline competities. We hopen we jongeren uit de wijk te ontwikkelen tot volwaardige EA FC-spelers.